TBMM Genel Sekreteri: Personel yönetiminde iyi örnekler çalıştayı düzenlensin

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Haziran 2012 13:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM İnsan Kaynakları Başkanlığı tarafından düzenlenen, tüm kamu kurumlarında görev yapan İnsan Kaynakları yönecileri ile iletişim, işbirliğini artırmak ve karşılıklı tecrübe paylaşımını teşvik etmek amacıyla kahvaltılı sohbet toplantısı TBMM Genel Sekreteri Dr. İrfan Neziroğlu'nun katılımıyla gerçekleşti.

TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu, TBMM Bahçe Lokantası'nda gerçekleşen buluşmada yaptığı konuşmada, toplantının amacının insan kaynakları yönetimi konusunda fikir alış verişi içinde olmak, bu sayede kamuda yer alan uygulamaların ve kurumsal tecrübelerin aktarılabileceği bir ortam oluşturmak olduğunu kaydetti.

''Bir kurumun kalitesi, personel kalitesinden daha ileri gidemez'' sözünü hatırlatan Neziroğlu, şöyle konuştu:

''Bu anlayış; modern insan kaynakları yönetimi felsefesinin temel yapı taşını oluşturmaktadır. Türk kamu sistemini oluşturan temel unsurlar olan kurumlarımızın, insan kaynağının değerlendirilmesi ve geliştirilmesi hususlarında fikir alışverişi ve işbirliği içinde olmaları daha yenilikçi uygulamaların hayata geçmesine vesile olacaktır. Bizler, kamu kurumları olarak ortak alanda bireysel çözümler üretmeye çalışıyoruz fakat çözümleri ortak akla dayandırarak üretmek Türkiye adına fayda sağlayacaktır. Türkiye artık eski Türkiye değil. Herkes Türkiye'deki istikrara, ekonomik büyümeye hayran. Dolayısıyla kamu yönetiminde de bu gelişme ve istikrara paralel olarak değişim ve dönüşüm sürecini hızlandırmak gerekmektedir.''

Sonbahar aylarında, kamuda insan kaynakları yönetimine ilişkin sorunların ve iyi uygulama örneklerinin paylaşılabileceği bir çalıştay düzenlenmesi, iletişimin güçlendirilmesi amacıyla bir e-posta grubu kurulması önerilerinde bulunan Neziroğlu, Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı'nın öncülüğünde tüm kamu kurumlarının bu çalışmalarda birlikte hareket etmesi gereğini vurguladı.

Toplantıya katılan diğer kamu kurumları insan kaynakları temsilcileri de sorunların ve mevzuatın ortak olmasına rağmen kurumların birbirinden farklı uygulamaları olmasının kamusal kaynakların israfına neden olduğunu belirtti.

Konuyla ilgili işbirliği ve koordinasyon sağlanması, iletişimin sürekli hale getirilmesi ve bilgi paylaşımının önemine vurgu yapan yöneticiler, toplantıların belli aralıklarla düzenlenmesini, ayrıca toplantılara Strateji Geliştirme ve Bilgi İşlem birim yöneticilerinin katılmasının beklenen faydayı arttıracağını ifade etti

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber