Aksaray Eğitimciler Derneği'nden Hasandağı tırmanışı

Aksaray Eğitimciler Derneği'ne üye öğretmenlerden oluşan 7 kişilik ekip, Hasandağı'nın zirvesine tırmandı. Eğlenceli ve yorucu geçen tırmanış sonrasında dağcı öğretmenler, zirvede Türk bayrağı ve dernek flamasını açtı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2012 17:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Düzenlediği çok yönlü programlarla tanınan Eğitimciler Derneği, bu kez İç Anadolu'nun en büyük ikinci yükseltisi olan Hasandağı'na tırmanma etkinliği düzenledi. Dernek Yönetim Kurulu üyesi Nihat Demirel'in takım kaptanlığında düzenlenen etkinliğe çeşitli okullarda görev yapan 7 eğitimci katıldı. Yaklaşık 7 saat süren tırmanış sonrasında erimeye yüz tutmuş karlar arasında kısa bir yemek molası veren kafile, hazırlanan sucuk ekmeklerle güç depoladıktan sonra yaklaşık 3 bin 200 metre yüksekliği olan dağın zirvesine ulaşmayı başardı.

DEMİREL: FAALİYETİMİZ İLERLEYEN YILLARDA DA SÜRECEK

Zirve sevincini bayrak ve flamalarla kutlayan eğitimcilere öncülük eden kafile başkanı Nihat Demirel, "Yoğun geçen bir eğitim yılı sonrasında stres atmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenledik. Hasandağı her ne kadar İç Anadolu'da Erciyes'ten sonra ikinci büyük dağ olsa da bize göre Türkiyemizin en estetik dağlarının başında geliyor. Tırmanışımız son derece keyifli geçti. İnşallah geleneksel olarak başlattığımız bu ilk uygulamayı sonraki yıllarda daha geniş katılımlarla sürdürmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

Fen lisesi öğretmenlerinden Zafer Kılınç'ın esprili bir şekilde söylediği "Sana bugün bir tepeden bakıyorum aziz Aksaray" şarkısı gülüşmelere neden oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber