Beyin tümörünü 3 boyutlu görüntüleme

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2012 20:43, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Beyin tümörü ameliyatları öncesi 3 boyutlu fonksiyonel MR görüntüleme, yaşama şansını artırıyor.

Beyin tümörü ameliyatlarında kullanılan 3 boyutlu fonksiyonel MR ile elde edilen yüksek kalitede görüntülerle hayati bölgeler tespit edilerek hastanın yaşama şansı arttırılıyor.

Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin ve Sinir Hastalıkları Klinik Şefi ve Türk Nöroşirurji Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Murad Bavbek, beyin tümörlerinin dünyada olduğu gibi Türkiye'de de yaygın olduğunu belirtti.

Beyin tümörleri ameliyatları öncesi özellikle bu bölgelerin tespitinin çok önemli olduğunu belirten Bavbek, şunları kaydetti:

''Hastanemizde uygulanan 3 Tesla fonksiyonel manyetik rezonans (MR) görüntüleme, intraoperatif ultrason, ve Cavitron Ultrasonic Surgical Aspiration'nın (CUSA) yöntemleriyle bu durumdaki hastaları çok daha kontrollü ameliyat edebiliyoruz. Ameliyat öncesinde; radyoloji uzmanımız Dr. Oktay Algın, hastanın normal MR görüntülerinin yanında, 3 Tesla Fonksiyonel MR'ını ve Difüzyon Tensör Görüntüleme MR'ını çekiyor. Biz normal emarların yanında bu 3 boyutlu MR'larını da çekiyoruz

Bu 3 Tesla MR ile alınan fonksiyonel ve anatomik görüntüler bizim işimizi çok kolaylaştırıyor. Bu MR görüntülerinde; müdahale edilecek tümör için en uygun giriş yerini, tümörün ne kadarının çıkarılabileceğini ve tümöre komşu hayati yerleri belirliyoruz. Hastanın bu hayati bölgelerini tespit ettikten sonra kafatasından tümöre ulaşmak için en uygun yeri belirleyerek işaretliyoruz. Böylelikle en kısa ve sorunsuz bölgeden kafatasına giriyoruz.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber