Batman Üniversitesi tünel inşaatını inceledi

Batman Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapımı sürdürülen Batman Barajı Sağ Sahil Sulama Sahası'nda inşa edilmekte olan sulama kanalları, tüneller ile sifon yapılarını inceledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2012 10:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Teknik incelemelere, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Eren başkanlığında Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. M. Tahir Nalbantçılar, Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölüm Başkanı Yard. Doç. Dr. Murat Ünal yanısıra, DSİ Batman Şube Müdürlüğü yetkililerinden Süleyman Tekin, Jeoloji Mühendisi Ahmet Altunç ile Nasıroğlu İnşaattan Jeoloji Mühendisi Veysel Ekinci katıldı.

Teknik heyet, sağ sahil sulamasının yaklaşık 65. kilometresindeki D-10 nolu tünel inşaatı ile sifon yapısı inşaat çalışmaları ile T-11 nolu tünel inşaatında devam eden iksa çalışmalarını ve tünel kazısını yerinde inceledi.

Sürdürülen inşaat çalışmaları hakkında bilgi veren DSİ yetkilisi Süleyman Tekin, ?Bu sulama projesi ile Batman Barajı'ndan temin edilecek su, bölgedeki susuz tarım arazilerine verilerek sulu tarım yapılmasını temin edecektir.? dedi.

Tünel inşaatını yapan firma sahibi Jeoloji Mühendisi Ahmet Altunç, bin 375 m uzunluğa sahip T-11 Nolu tünelde iki adet manevra, iki adet karşılaşma cebi olacağını belirterek, ?5,30 metre çapta kazılan tünel iksa ve betonlama çalışmalarından sonra net 4,00 metre çapa sahip olacaktır.? diye konuştu.

Daha sonra sulama sahasındaki sulama kanallarında da incelemede bulunan heyet adına açıklama yapan Prof. Dr. Yaşar Eren, Batman ve civarındaki sulanamayan tarım arazileri için bu projenin çok önemli olduğunu, teknik geziye katılan heyetin bilgi birikimine ve deneyimine çok önemli katkılar sağladığını ifade etti. Öğrencilerin, ilk kez canlı olarak bir tünel yapımını izleme fırsatını yakaladığını belirten Prof. Eren, ?Bize birikimlerini aktaran DSİ ve firma yetkililerine emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber