Adıyaman'dan Kısa Kısa

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2012 00:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adıyaman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, dilenci operasyonu gerçekleştirdi.

Düzenlenen operasyonda, dilencilerin yanında küçük çocukların bulunduğu ve bu çocukları dilendirdikleri belirlendi.

Sorguya çekilen dilencilerin Malatya'dan Adıyaman'a geldikleri öğrenilirken, üzerlerinden çıkan paraya el konuldu. Özellikle ana arterlerden toplanan ve çoğunluğu çocuk olan bu şahıslar, 5326 sayılı kabahatler kanunun 33. maddesi gereğince para cezasıyla cezalandırılarak, ardından savcılığa sevk edildi.

Belediye Zabıta Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, dilencilere yönelik operasyonların ara verilmeden devam edileceği belirtilerek, "Vatandaşların milli ve manevi duygularını sömüren ve bunu yaparken küçük çocuklarını bile istismar eden bu tür insanlara, değerli hemşehrilerimiz para vermemeli. Bu anlamda yardım yapmamalı.

Bugün gerçekleştirdiğimiz operasyonda çoğunluğu çocuklu ailelerin oluşturması bizleri ziyadesiyle üzmüştür. Bu insanlar Adıyamanlı değiller. Çevre illerden kentimize gelerek, bu işi meslek haline getirmişlerdir" denildi.

-"Seyyah-Ulu Çınar'ın İzinde" Projesi ile gençler yola çıktı-

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen "Seyyah-Ulu Çınar'ın İzinde" Projesi, kapsamında 14-24 yaş arasında gençler için düzenlenen geziler kapsamında Adıyaman'dan 240 genç Kayseri, Tokat, Erzurum, Hatay, Konya ve Nevşehir'e gitti.

Seyyah Projesi kapsamında 26 Haziran-2 Eylül 2012 tarihleri arasında, 14-24 yaş grubu gençlerden oluşan kafilelerin ilk grubu Adıyaman'da Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezi önünde kafileler halinde İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı ve aileleri tarafından uğurlandı.

Tatil süresince bütün ihtiyaçları Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından karşılanan gençlerin bir çoğu "Seyyah-Ulu Çınar'ın İzinde" projesi kapsamında ilk kez Adıyaman'dan farklı bir ili görebilme imkanına kavuştuğunu belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, projenin özellikle tatil imkanı olmayan dar gelirli aileler için önemli fırsat olduğunu söyledi.

Muhabir: Hakan Furkan

Yayıncı: Mehmet Öztaş

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber