Amasya İl Sağlık Müdürü Deniz'den 'su' önerisi

Yaz aylarının başlamasıyla artan hava sıcaklıklarının birtakım sağlık sorunlarını da beraberinde getirdiğini belirten Amasya İl Sağlık Müdürü Dr. Ömer Deniz, her gün en az 2.5 litre su içilmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2012 10:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kalp debisinde düşme, doku ve organlarda oksijenlenmede azalma, kalp atım sayısı ve kan basıncındaki artış nedeniyle Yaz aylarında özellikle yüksek tansiyon, kalp yetmezliği ve koroner kalp hastalıklarında artış gözlendiğini vurgulayan Deniz yaptığı yazılı açıklamada, ?Ayrıca sıcaklıkların etkisiyle artan terle birlikte su ve mineral kaybı sonucu, bayılma hissi, bulantı, baş dönmesi gibi sağlık problemlerinin de görülebiliyor. Özellikle bebek ve çocuklarda ishal görülme sıklığı artmaktadır. Ayrıca sıcak havalarda besinlerin bozulma riski artmakta ve besin kaynaklı zehirlenmeler sık görülmektedir? dedi.

Terleme ile artan sıvı ve mineral kaybının önlenmesi için yeterli sıvı alınmasının önemli olduğunu anımsatan Ömer Deniz, ?Yaşamın her döneminde yeterli sıvı alımı vücutta oluşan toksinlerin atılmasında, vücut fonksiyonlarının düzenli çalışmasında, metabolizma dengesinin sağlanmasında ve vücutta pek çok biyokimyasal reaksiyonun gerçekleşmesinde son derece önemli rol oynamaktadır. Bu nedenle, her gün en az 2- 2,5 litre su içilmeli, sıvı alımının karşılanmasında kahve, çay ve gazlı içecekler yerine süt, ayran ve meyve suyu gibi içecekler tercih edilmelidir? diye konuştu.

Deniz, enerjisi yüksek hamur tatlıları yerine sütlü tatlılar, meyve tatlıları, dondurma gibi tatlıların tercih edilmesini de önerdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber