Osman Gazi'nin mirası 25. yılını kutluyor

Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'den adını alan Bursa merkez Osmangazi Belediyesi, kuruluşunun 25'inci yılını kutluyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2012 17:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ilçenin 1987 yılından bugüne dek hem ekonomik hem sosyal anlamda büyük atılım yaşadığını söyledi. Dündar, bu süreçte, Bursa'nın büyümesine paralel olarak altyapıdan üst yapıya tarihi kültürel mirasın korunmasına kadar birçok alanda Osmangazi'de büyük değişimler yaşandığına dikkati çekti.

OSMAN GAZİ'NİN MİRASI

Adını Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'den alan Osmangazi'nin her dönemde merkez özelliği taşıdığına dikkati çeken Dündar, şöyle dedi: ?Bu topraklar, Osmanlı Devleti'nin kuruluşundan yükselişine ve sonraki süreçte de her zaman önemini korumuş maneviyatıyla Türkiye'ye mal olmuş bir bölge, böylesine değerli bir şehrin merkezinde ürettiğimiz hizmetler ve yaptığımız işler de bu bilinçle ve bu konjonktürde hayat buluyor. Osman Gazi'nin mirası olan bu topraklarda, bizler de bu bilinçle çalışıyor, geleceğin Osmangazi'sini geçmişin değerini bilerek şekillendiriyoruz.?

Tarihi kültürel mirasa sahip çıkma noktasında önemli çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan Dündar, ?Sümbüllü Bahçe Konağı, Surüstü Konağı, Ertaş Bakırcılar, Nilüfer Köylü Pazarı ve Yorgancılar Çarşısı'nın ardından şimdiki hedefimiz Osmanlı'nın başkentinde kuruluştan yükselişe giden efsanevi süreci Panorama Beylikten İmparatorluğa müzesi ile bugüne taşımak.? dedi.

SINIRLAR İKİ KATINA ULAŞTI

Dündar, 25 yıl önce 11 bin 741 hektar olan ilçe sınırının, 2012'de 20 bin 492 hektara ulaştığını söyledi. Dündar, dağdan ovaya uzanan sınırların iki katına ulaştığına dikkat çekerek, ilçede 109 mahalle bulunduğunu vurguladı.

Başkan Dündar, şunları ifade etti: "Osmangazi Belediyesi'nin ilk kurulduğu yıllarda nüfusu 403 bin 681. Bugün bu rakam 789 bin 575'e ulaştı. 25 yıl gibi kısa bir zamanda göçle birlikte ilçemizin nüfusu neredeyse iki kat artmış. Hızlı nüfus artışı beraberinde çarpık yapılaşmayı da getirmiş ve bugün bakıldığında Osmangazi'nin en önemli sorunu olan kaçak ve plansız yapılaşmaya da zemin oluşturmuştur. Bursa'nın en eski mahallelerini de içinde barındıran ilçemiz, tüm güzelliklerinin yanında maalesef çarpık yapılaşmayla da mücadele etmek zorunda kalıyor.?

ÇÖZÜM KENTSEL DÖNÜŞÜMDE

Son yıllarda kentsel dönüşümün önplana çıktığını ve bunun Osmangazi için önemli bir atılım fırsatı yarattığına dikkati çeken Mustafa Dündar, ?Bu dönem, kentsel dönüşüm adı altında altyapı, üst yapı çalışmalarımızla ve geleceğe dönük planlı ve modern Osmangazi'yi inşa etme hedefiyle kritik adımlar atıyoruz. Doğasıyla, insanıyla, güzellikleriyle ve maneviyatıyla Osmangazi, bugünün ve geleceğin örnek ilçesi olacak.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber