Milletvekili Akova: Balıkesir'e gümrük müdürlüğü kurulmalı

CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, "Balıkesir'de ihracat yapan sanayicimizin sıkıntısı Balıkesir merkezde gümrük müdürlüğü bulunmamasıdır.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2012 17:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ayvalık'ta bulunan Gümrük Müdürlüğü İzmir Gümrükleri Başmüdürlüğüne, Bandırma ilçemizde bulunan Gümrük Müdürlüğü ise Bursa Gümrükleri Başmüdürlüğü'ne bağlıdır. Bu nedenlerle Balıkesir merkezde bir gümrük müdürlüğü kurulması için planlama yapılmalıdır." dedi.

Akova, gazetecilere yaptığı açıklamada, Balıkesir'in kişi başına düşen kamu yatırımı açısından 81 il içerisinde 40. sırada yer aldığını söyledi. Balıkesir'in ülkenin imkanlarından yeteri kadar yararlanamadığını öne süren Akova, "Balıkesir tarım ve hayvancılık sektörü üretiminde Türkiye'nin öncü illerinden olmaktadır. Balıkesir beyaz et üretiminde yüzde 54'lük pay ile Türkiye birincisi, kırmızı et üretiminde yüzde 31'lik pay ile Türkiye ikincisi, yumurta üretiminde yüzde 7'lik pay ile Türkiye üçüncüsü, süt üretiminde yüzde 6'lık pay ile Türkiye dördüncüsü durumundadır. Bu bağlamda ithalat ve ihracat yapan sanayicimizin sıkıntısı Balıkesir merkezde gümrük müdürlüğü bulunmamasıdır. Ayvalık'ta bulunan Gümrük Müdürlüğü İzmir Gümrükleri Başmüdürlüğüne, Bandırma ilçemizde bulunan Gümrük Müdürlüğü ise Bursa Gümrükleri Başmüdürlüğüne bağlıdır. Bu nedenlerle Balıkesir merkezinde bir gümrük müdürlüğü kurulması için planlama yapılmalıdır." diye konuştu.

"TSE BELGELENDİRME MÜDÜRLÜĞÜ AÇILSIN"

Balıkesir'de üretim yapan sanayicilerin TSE belgesi almak için, başka şehirlerde bulunan TSE Müdürlüklerine başvurmasının da önemli bir sorun olduğuna dikkat çeken Akova, "Balıkesir'de bulunan TSE Temsilciliği sadece Hizmet Belgelendirmesi yapmakta. Balıkesir'in rekabet gücünü artırmak, ulusal ve uluslararası düzeyde ticaretini kolaylaştırmak ve toplumun yaşam düzeyini yükseltmek için, standardizasyon, uygunluk değerlendirme, deney ve kalibrasyon faaliyetlerinin tarafsız, bağımsız, etkin ve güvenilir olarak sağlanması gerekmektedir. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Balıkesir'de üretim yapan sanayicimiz için TSE Ürün Belgelendirme Müdürlüğü açılması için çalışma başlatmalıdır." görüşünü savundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber