Eğitim çalışanlarının %21'i hükümetin izlediği politikalardan memnun.

Haber Giriş : 14 Temmuz 2005 10:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağımsız Eğitimciler Sendikası AR-GE örgütünün araştırmalarına göre eğitim çalışanlarının %21'i hükümetin izlediği politikalardan memnun.

Ankara, İstanbul, İzmir, Artvin, Elazığ, Kahramanmaraş, Konya, Samsun, Antalya, Van illerinde bin 147 eğitim çalışanı ve aile bireyleri ile yapılan görüşmelerin sonucuna göre; Katılımcıların yüzde 21'i mevcut politikalardan memnun olduğunu beyan etti. Yüzde 41'lik bir kesim politikaları başarısız olarak değerlendirirken, yüzde 20'si izlenen politikalara şiddetle karşı çıktı. Yüzde 18'i ise şuan fikir beyan etmenin erken olduğunu belirtti. Hükümetin başta eğitim alanında olmak üzere genel politikalarıyla ilgili özellikle Ankara, İstanbul, İzmir'deki eğitimciler daha çok şikayetlerde bulundu.

EĞİTİMCİLER; HERŞEY ESKİ TAS, ESKİ HAMAM!

AKP iktidarıyla geçen 33 aylık döneme dair Eğitim, Ekonomi, Sosyal ve Dış politikaların Eğitimcilere geri dönütüyle ilgili yapılan bu araştırmada Eğitimcilerin yüzde 74'ü Hükümetin performansında son aylarda bir gerileme olduğunu söyledi. Araştırmaya katılanların yüzde 61'i AB'ye gireceğimize inanmazken, yüzde 25'lik kesim AB'ye girebileceğimizi iddia etti. Hükümetin bundan sonraki icraatlarına dair yüzde 43'lük bir kesim kendi durumlarında bir değişiklik olmayacağına inanırken, yüzde 25'lik bir kesim kötüleşme olacağına, yüzde 22'lik kesim ise muhakkak bir iyileşme olacağına inanıyor ve umut ediyor.

Hükümetin bundan sonraki politikalarıyla ilgili beklentilerinde araştırıldığı sorulara verilen cevaplarda, katılımcıların yüzde 89'ü birikim yapamadıklarını, yüzde 66'sı ise hatırı sayılır miktarda borçlarının bulunduğunu, borcu olanların yüzde 34'ünün kredi kartı borcu olduğu, yüzde 70'inin kirada oturduğu kaydedildi.

BAĞIMSIZ EĞİTİMCİLER SENDİKASI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber