'Hakim alımındaki mülakat yöntemi 35 yıldır var'

Haber Giriş : 15 Temmuz 2005 08:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski Adalet Bakanı Prof. Dr. Hikmet Sami Türk, tartışmalara yol açan Hakimler ve Savcılar Yasası'ndaki değişikliklerin yeni bir şey getirmediğini söyledi.

Türk, hakim ve savcı atamalarındaki yazılı ve sözlü mülakatın 35 yıldır yapıldığını belirtti. Görevi sırasında kendisine ve mülakatı gerçekleştiren diğer kurul üyelerine tavsiye ve referans niteliğinde istekler geldiğini kaydeden Türk, ancak hiçbirini kaale almadığını ifade etti.

Hikmet Sami Türk, dün İzmir Kaya Prestij Otel'de DSP İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı. Yargıda siyasallaşma tartışmalarına yol açan Hakimler ve Savcılar Yasası'ndaki değişikliğe değinen Türk, eski sistemin sürdüğünü bildirdi. İktidarın bazı bakanlıklarda kadrolaşmasının endişeleri artırdığını savunan eski Adalet Bakanı, bu yüzden Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in yasayı veto etmesini yerinde buldu. Bakan Türk, ?Benim dönemimde hiçbir zaman böyle bir kaygı ne öne sürülmüştür ne de böyle bir iddia ortaya atılmıştır. Ama istediğiniz kadar objektif davranın, birtakım tavsiyeler gelir.? dedi.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber