Topyekün asfaltlama hamlesi başlıyor

Çerkezköy alt yapı koordinasyon toplantısında alt yapı çalışmalarında uyulması gereken zorunluluklar masaya yatırıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Haziran 2012 00:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fen İşleri Müdürlüğü Odası'nda gerçekleştirilen toplantıya Türk Telekom Çerkezköy İşletme Müdürü Besim Solmaz, Gazdaş Trakya Bölgesi Doğalgaz AŞ Harita Mühendisi Ahmet Uysal, Yapım İşletme Şefi Kıvanç Türkmen, İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden polis memuru Suat Kahve, Tredaş'tan Taylan Görücü ile Serkan Çağlayan, Çerkezköy Belediyesi Harita Mühendisi Ersan Bahtiyar, Çerkezköy Belediyesi İnşaat Mühendisi Yunus Yılmaz, Çerkezköy Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Faruk Şen ile Şehir Bölge Plancısı Uğur Er katıldı.

Toplantının ilk gündem maddesinde Tredaş'ın elektrik hatlarının yer altına alınması konusu görüşüldü. Tredaş'tan toplantıya Taylan Görücü 10 temmuzdan sonra elektrik hatlarının yer altına alınma çalışmasının başlayacağını söyleyerek 4 ay içerisinde de çalışmaların tamamlanmasının planlandığını ifade etti. Çalışmalara Öztrak Caddesi'nden başlayacaklarını söyleyen Taylan Görücü, çalışma süresince diğer kurum ve kuruluşlarla koordineli çalışacaklarını ifade etti.

Kemal Gümüş, belediye olarak asfalt ve kaldırım çalışması hazırlıklarını sürdürdüklerini söyleyerek, "Tredaş'ın çalışmalarını bitirdiği yerden bizler asfalt ve kaldırım çalışmaları yapacağız. Bu süre içerisinde bizler asfaltlama çalışmalarına Kumlugeçit'ten başlayacağız. Sonrasında Tredaş'ın çalışmalarını tamamlayacağı Öztrak Caddesi'nden çalışmalarımız sürecek. Tredaş ekipleri ile çakışmamak için plan ve program içerisinde hareket edeceğiz." Dedi.

Belediye olarak 45 gün içerisinde asfalt çalışmalarını tamamlamayı hedeflediklerini söyleyen Kemal Gümüş, çalışmalar sırasında uyulması gereken kuralları da hatırlattı. Elektrik hatlarının yer altına alınma sürecinde trafik güvenliğinin çok iyi bir şekilde sağlanması gerektiğini kaydeden Gümüş, "belirlenen kurallara göre hareket edilmelidir. Özellikle araç ve yayaları rahatsız edici çalışmalardan kaçınılmalıdır. Esnafların dükkanlarının önü hafriyat birikintileri ile kapatılmamalı, kazılan yerlerin güvenliği alınmalıdır. " diye konuştu.

Kemal Gümüş, belediyenin asfaltlama yapacağı noktalardaki çeşitli kurumlara ait baca ve kutularının asfaltlama seviyesinde olması gerektiğini ifade ederek,asfalt ve kutuların yerlerinin de işaretli olması gerektiği üzerinde durdu. Belediye olarak Namık Kemal Bulvarı ile Barbaros Caddesi'nin kesiştiği alanda süs havuzu yapacaklarının bilgisini veren Gümüş, söz konusu alandaki elektrik ve mobese hatlarının yerlerin değişmesi gerektiğini söyledi.

Asfaltlama çalışmaların yapılacağı yerlerde doğalgaz ve elektrik abone bağlantılarının durumu da konuşularak yeni yapılan kaldırımlarda abone bağlantılarının nasıl yapılacağı konuşuldu. Kemal Gümüş, yeni yapılan kaldırımlarda kaldırımların kırılmadan abone bağlantılarının yapılacağını söyledi. Fikir alış-verişin ardından toplantı sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber