Nevşehir'de merkezi ezan ve vaaz sistemi yıl sonuna kadar kalkacak

Nevşehir'de uygulanan merkezi ezan ve vaaz sisteminin kaldırılmasına yönelik çalışmalar sürüyor. Yıl sonuna kadar her iki uygulamanın il genelinde ortadan kaldırılması hedefleniyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Haziran 2012 11:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Müftüsü Yakup Öztürk, Nevşehir'de uygulanan merkezi ezan ve vaaz sisteminin tamamen ortadan kaldırılmasının yıl sonuna kadar tamamlanacağını, bu süre içerisinde özellikle ezan okuma kurslarının hızlı bir şekilde süreceğini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kararı doğrultusunda başlatılan çalışma kapsamında merkez ilçede görev yapan 30 din görevlisinin güzel ezan okuma kursuna tabi tutulduğunu söyleyen Müftü Öztürk, "Bu kurslar yıl boyunca sürecek. İlçe, kasaba ve köylerde de düzenleneceğiz. Din görevlilerin kulağa hoş gelen ve dini ölçülere uygun ezan okumalarının bu kurslar sayesinde sağlanacak." dedi.

Merkezi ezan sisteminin yanında merkezi vaaz sisteminin de kaldırılacağını söyleyen İl Müftüsü Yakup Öztürk, ?Cemaat vaazı Allah'ın izniyle çok yakın bir zamanda bizzat gittiği camiinin hocasından dinleyecek. Merkezi vaaz sisteminin kaldırılmasıyla birlikte cami hocalarımızın da cemaate çok güzel vaaz verebilmelerine yönelikte kurslar düzenleniyor. 15 din görevlimiz bu kurslara gitti. Bu kurslarımız da tıpkı güzel okuma kursları gibi sürecek.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber