Özel Şehzade Mehmet öğrencisi Balkan Matematik Olimpiyatı'nda birinci oldu

Manisa Özel Şehzade Mehmet İlköğretim Okulu öğrencisi Emre Kızıltuğ, Yunanistan'da düzenlenen 16. Genç Balkan Matematik Olimpiyatı'nda birinci oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Haziran 2012 13:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Olimpiyatta altın madalya kazanarak Yunanistan'da Türk bayrağını dalgalandıran Emre Kızıltuğ, üç yıldır da sayısız başarılara imza attı. 2009'da Matematik Fen ve Teknoloji Yarışması (MAFETYA)'nda Türkiye birincisi olan Kızıltuğ, 2010'da yine MAFETYA'da ikinci olurken aynı yıl SBS'de Türkiye birinciliği elde etti. 2011 yılında SBS'de Türkiye birincisi, Ortaöğretim Yerleştirme Puanı'nda Türkiye ikincisi, Türkiye Zeka Vakfı'nın yarışmasında Türkiye birincisi, Amerikan Matematik Yarışması-8'de dünya birincisi, TÜBİTAK'ın yarışmasında Türkiye ikincisi ve Cambridge Üniversitesi tarafından düzenlenen yarışmada birinci, 2012 yılındaki TÜBİTAK Balkan Matematik Olimpiyatı'nda birinci oldu.

Özel Şehzade Mehmet İlköğretim Okulu, başarılı öğrenci Kızıltuğ'u ödüllendirdi. Okulun toplantı salonunda düzenlenen törende Müdür Muzaffer Yılmaz, Şehzade Eğitimi Kurumları Yönetim Kurulu Üyesi Muhittin Çalımcı ve Okul Aile Birliği Başkanı Funda Baldır, Kızıltuğ'a çeyrek altın verdi. Törende konuşan Müdür Yılmaz, Şehzade Mehmet İlköğretim Okulu'nun, ilim irfan sahibi insanlar yetiştirerek Türk bayrağını yurtdışında gururla dalgalandırdığını söyledi. Yılmaz, başarılarının bundan sonra devam edeceğini bildirdi. Türkiye'ye ve Manisa'ya böyle bir başarı yaşattığı için mutlu olduğunu belirten Emre Kızıltuğ da bundan sonra hedefinin dünya birinciliği olduğunu söyledi. Başarısında okul ve ailesinin büyük katkısı bulunduğunu dile getirerek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber