Fotoğrafla avcılığı özendirmek için safari yaptılar

Ankara Nallıhan Kuş Cenneti'nde fotoğrafla avcılığı özendirmek için foto safari düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Temmuz 2012 11:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nallıhan Kuş Cenneti Gözlemevi'nde gerçekleştirilen foto safarinin açılış törenine Kaymakam İsmail Altan Demirayak, Belediye Başkanı Adnan Okur, TÜKÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Aslan davetliler ve fotoğrafçılar katıldı.

TÜKÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Aslan bu foto safari ile amaçlarının kuş çeşitliliğini tespit etmek ve gelecek nesillere tanıtmak olduğunu ifade ederek, "Özellikle kuşların yaşama ortamını sağlamak konusunda insanların çok duyarlı olması gerektiğine dikkat çekmek istiyoruz." dedi. Beyhan Aslan, vakıf olarak 230 bin ton atığı geri dönüştürdüklerini belirterek, "Türkiye gibi 75 milyon nüfusu olan bir ülkede bu rakamlar az. Aslında halkın bilinçlenip, ambalaj atıkları ile çöpleri ayrıştırması gerekir.'' dedi.

TÜKÇEV Genel Sekreteri Nevzat Ceylan da Nallıhan Kuş Cenneti'nin Türkiye'nin en önemli sulak alanlarından birisi olduğunu hatırlattı. Ceylan, ?Burada 200'e yakın kuş türü yaşıyor. Amacımız burada Nallıhan Kuş Cenneti'ndeki foto safari ile avcılığın fotoğrafla yapılmasını özendirmek, tüfekle avcılığın yapılmasını mümkün mertebe caydırmak ve o sayede de buradaki görüntüleri vatandaşlarımızla paylaşmak suretiyle ölümsüzleştirmek.? diye konuştu.

Safaride çekilen ve dereceye giren 50 fotoğraf ödüllendirilecek. 100'e yakın doğa tutkunu fotoğrafçının katıldığı yarışmanın sonucu 10 Temmuz günü yapılacak değerlendirmeden sonra açıklanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber