Yıl sonuna kadar 80 bin Rus Anadolu'da inanç turuna çıkacak

Rus turistler, 'İnanç Değerlerimizi Tanıyalım' projesiyle Antalya bölgesindeki Anadolu Selçuklu ve Osmanlı dönemi cami, külliye ve eserleri yakından tanıyacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Temmuz 2012 15:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dünyaca ünlü Rus Mobaly Turizm Seyahat Acentesi hazırladığı projeyle İstanbul, Konya, Kayseri, Aksaray, Edirne, Bursa, Mardin, Hatay ve Antalya'ya sezon sonuna kadar inanç turizmi kapsamında 80 bin turist getirmeyi hedefliyor.

Turlara, Rusya Moskova, St. Petersburg ve değişik şehirlerde yaşayan, Osmanlı ve Anadolu Selçuklu eserlerini merak eden turistlerin ilgi gösterdiği belirtildi. 14 gün süren, İstanbul Sultan Ahmet Camii'nde başlayan gezi, Antalya'nın Elmalı ilçesi Osmanlı eseri Ömer Paşa Camii'nde sona eriyor.

Rus Mobaly Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Andrey Baranov (Ahmet), inanç turlarına genelde Rus Müslümanlar ve Hristiyanların katıldığını söyledi. İnanç turizmi bakımından İstanbul, Mardin, Hatay ve Antalya'nın model şehirler olduğunu belirten Baranov, 20 gün önce başladıkları tur kapsamında 17 cami, 4 kilise, 2 havra ve 11 Osmanlı ve Selçuklu dönemini yerinde ziyaret ettiklerini kaydetti.

UNESCO'nun, 2010 yılında Mardin ve Hatay'ı, inanç turizmi için rol model seçtiğini hatırlatan Baranov, Antalya'nın Alanya, Akseki, Gündoğmuş, Elmalı, Korkuteli, İbradı, İbradı Ormana ve Antalya Kaleiçi ve Serik'te, Osmanlı ve Selçuklu eserlerinin kültür ve inanç turizmine kazandırılmayı beklediğini söyledi. Baranov, "İnanç turizmi kapsamında geçen yıl 11 bin Rusu, Bosna-Hersek ve Kosova'ya götürdük. Son 4 yıl içinde inanç turizmi dünyada yükselen yıldız. İspanya, inanç turizminde dünyada yıldızı yükselen ülke. Türkiye'de inanç turizmi yeni yeni varlığını gösteriyor. Dünyada üç dinin mabetlerinin bir arada olduğu İstanbul, Mardin, Hatay, İzmir ve Antalya gibi şehirler çok az. Bunun kıymetinin çok iyi bilinmesi lazım. Özellikle Antalya Kaleiçi, Alanya ve Korkuteli Alaaddin Mahallesi'nde çok güzel Selçuklu eserleri var. Bunlar, inanç ve kültür turizmine kazandırılmayı bekliyor. İspanya, her yıl 570 bin turisti inanç turizmi kapsamında ağırlıyor. Türkiye'de bu rakam çok düşük. 50 bin seviyesinde." dedi.

Türk-Rus İnanç ve Kültür Dostluk Grubu Başkanı Asım Baştuğ ise Antalya bölgesinde inanç turizmine en elverişli yerin, Antalya merkez ile Alanya ilçesi olduğunu söyledi. Kültür ve inanç turizmi yanı sıra Türkiye'de Rusların en fazla yerleştiği yerin Alanya olduğunu belirten Baştuğ, Alanya'da 6 bin 200 Rus'un yaşadığını ve yıl sonuna kadar gayri menkul satışlarıyla bunun 7 bini bulmasını beklediklerini kaydetti.

Baştuğ, "Alanya deniz, kum ve güneş turizmi yanı sıra kültür ve inanç turizmi bakımından Ruslar için model bir şehir. Alanya'nın Anadolu Selçuklu Devleti'nin kışlık başkenti olması Rusların bölgeye ilgisini artırıyor. Ruslar mülk alımında Selçuklu mimarisi tarzı binaları tercih ediyor. Kültür ve inanç turizmi, Rusların Alanya'da kalıcı olmasını sağlar. Bir ay önce 2 bin Rus turist üzerinde yaptığımız ankette Rusların yüzde 88,7 Türkiye'yi yaşamada dünyada en güvenli ülke görüyor. " diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber