Zabıta ekipleri denetimleri hızlandırdı

Selçuklu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, halk sağlığı denetimlerine aralıksız devam ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Temmuz 2012 13:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ekipler, yaz sebebiyle başta dondurma olmak üzere, vatandaşlar tarafından ilgi gösterilen pastanelerde hijyen, genel temizlik, ruhsat, portör muayene denetimleri yaptı.

Üretim ve satışta halk sağlığına uygun olmayan unsurlar görülen pastaneleri uyaran ekipler, gerekli görülen bazı iş yerleri için de tutanak tuttu. Denetimlerde, iş yerlerinde tütün kontrolleri de gerçekleştirildi. Tütün uyarı levhası bulunmayan pastanelere zabıta ekiplerince levha verilerek, işletme sahiplerinin konuya duyarlı olmaları istendi.

Zabıta denetimlerinin market, fırın, kasap, lokanta gibi işletmeler başta olmak üzere semt pazarlarında sürekli devam ettiğini belirten belediye yetkilileri, şunları ifade etti: ?Zabıta Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz günlük denetimlerde bulunmaktalar. Tatil günleri dahil haftanın her günü mesai yapan ekiplerimiz, ilçede bulunan sıhhi müesseseleri kontrol etmektedir. Ayrıca semt pazarları, kaldırımlar ve ammeye ait olan yerlerin de kontrol edildiği çalışmalar, sabahın erken saatlerinde başlamakta ve gece yarısı sona ermektedir. Ekiplerimiz her sabah fırın, kasap, bakkal ve market gibi alışveriş yerlerini denetlemekte ve insan sağlığına uygun olmayan ürünler ve satıcıları hakkında gerekli kanuni işlemler yapılmaktadır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber