Güney Koreli turizmciler Malatya'yı beğendiler

Malatya Valiliği'nin daveti üzerine şehre gelen Güney Koreli turizm yazarları ve tur operatörleri, tarihi ve turistik mekanlara yaptıkları 3 günlük program sonunda şehri beğendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Temmuz 2012 18:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fırat Kalkınma Ajansı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 28-30 Haziran tarihlerinde Malatya Valiliği ve Fırat Kalkınma Ajansı ev sahipliğinde Malatya'yı gezen Güney Koreli turizm yazarları ve tur operatörlerinin, tarihi ve turistik mekanlara hayran kaldığı belirtildi.

Heyet, ilk gün Malatya Valiliği ve Malatya Belediyesi ziyareti ardından, Malatya Müzesi, Aslantepe Höyüğü, Ulu Cami, Battalgazi Kültür ve Sanat Sokağı'nı gezdi. Silahtar Mustafapaşa Kervansarayı'ndaki atölyelerde geleneksel sanatlarla tanışan Koreliler, Türk Halk Müziği'ni dinleme fırsatı buldu. 2. Gün Levent Vadisi, Darende'de Somuncu Baba Camii ve Müze gezisi ardından Güney Koreli heyet, Tohma Çayı üzerinde eşsiz doğa eşliğinde rafting heyecanını yaşadı. Darende gezisi, kanyon yürüyüşü ve Günpınar Şelalesi ziyareti ile sona erdi.

Tur operatörleri ve turizm yazarları, programın son gününde Fırat Kalkınma Ajansı'nda değerlendirme toplantısına katıldı. Toplantıda, tur operatörleri ve turizm yazarları Malatya'nın eşsiz bir doğal güzelliğe sahip olduğunu dile getirdi. Özellikle Levent Vadisi'nde oluşturulacak doğa yürüyüşü rotaları ile turizme büyük katkı sağlanacağını ifade eden konuklar, Malatya'nın farklı dillerde daha fazla rehber, broşür ve haritaya ihtiyacı olduğunu kaydetti.

Heyet, toplantının ardından öğle yemeğinde, Kore gazileriyle buluşarak kendilerine minnetlerini sundu. Sonrasında, Malatya Şire Pazarı'nı gezerek alışveriş yapan heyet, Nemrut'u ziyaret ederek Şanlıurfa'ya geçti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber