Dikkat! Kuvvetli sağanak yağış geliyor

Meteoroloji meydana gelebilecek sel ve su baskınına karşı vatandaşları uyardı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Temmuz 2012 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hava sıcaklığında, ülke genelinde önemli bir değişiklik beklenmiyor Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun kuzeyi sağanak yağışlı geçecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Ankara, Kırıkkale, Çankırı, Batman, Muş, Bitlis ve Van çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; Ordu, Samsun, Sinop ve Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde aralıklarla yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığında, ülke genelinde önemli bir değişiklik beklenmiyor. Kuzey, iç ve doğu bölgelerde mevsim normalleri civarında, güney kesimlerde yer yer mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, kuzeydoğu kesimlerde kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, güney iç ve batı kesimlerde yer yer kuvvetli olarak (30-50 Km/s) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, Ordu, Samsun, Sinop ve Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde yerel olarak aralıklarla kuvvetli olması beklendiğinde meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, heyelan vb.) vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Az bulutlu ve açık (30)

ANKARA: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde kuzey ve doğu kesimleri, öğle saatlerinde il geneli yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgarın; kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. (27)

İZMİR: Az bulutlu ve açık (33)

ADANA: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu (34)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık (36)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, il genelinde aralıklarla kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (24)

ERZURUM: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (21)

VAN: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (23)

DİYARBAKIR: Parçalı ve az bulutlu (32)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

Marmara: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

Ege: Az bulutlu ve açık geçecek. Rüzgarın kuzey kıyıları ile güneyinin iç kesimlerinde kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esecek.

İÇ Anadolu: Genellikle parçalı, kuzey ve doğu kesimleri çok bulutlu, Çankırı, Yozgat, Sivas, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Niğde ve Kırıkkale ile Ankara çevrelerinin öğle saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgarın bölge genelinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, Sinop ve Kastamonu çevrelerinin aralıklı, Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce ve Karabük çevrelerinin öğle saatlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Sinop ve İnebolu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar Samsun ve Ordu çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olacak. Rüzgarın bölgenin kıyı kesimlerinde yağış anında batı ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/s) olması bekleniyor.

DOĞU Anadolu: Bölgenin kuzey ve doğusu parçalı zamanla çok bulutlu, Bitlis ve Muş çevreleri ile öğle saatlerinden sonra Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır ve Van çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı, az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar bölgenin batı kesimlerinde kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esecek.

GÜNEYDOĞU Anadolu: Az bulutlu ve açık, doğusu parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Batman çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

anka

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber