Diyanet İşleri Başkanı Görmez: Suriye'deki insanlara dua edelim

Ramazan ayının müjdecisi olan ve Şaban ayının on dördüncü gecesini on beşinci gecesine bağlayan Berat Kandili, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in de katılımı ile Amasya Sultan II. Beyazıd Camii'nde düzenlenen programla idrak edildi. Amasya'lı vatandaşlar Camii'leri hınca hınç doldurdu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2012 23:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkan Görmez, İslam dünyasında, Suriye'de, Irak'ta, Afganistan'da ve dünyanın muhtelif yerlerinde her türlü beratını ve özgürlüğünü kaybetmiş, canlarını ortaya koyarak özgürlüklerinin peşinde koşuşturan müminlerin beraatı, özgürlüğü ve kurtuluşu için de dua edilmesini istedi.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez program başında yaptığı konuşmada, kandil gecelerinin Allah'ın insanlara bir fırsat olarak sunulduğunu söyledi. Görmez, günlük hayatın koşuşturması içerisinde insanların kendisini ve varlık sebebini unuttuğunu belirterek, ?İşte bu mübarek geceler adeta bize kendimizi hatırlatıyor. Kendi iç dünyamıza yönelmemizi, Rabbimiz ile baş başa kalmamızı ve hatırlamamızı sağlıyor. Her yıl gelen Beraat Kandili bize üç şey öğreterek gider. Öncelikle her türlü kötülükten, her türlü şerden ve her türlü fesattan beri olmayı, onlara teberra etmeyi, onlardan uzak olmayı öretir.

Beraat Kandil'inin bizlere öğrettiği ikinci husus gerçek beraatımızın rabbimiz katında bağışlanmak olduğunu, onun rızasına nail olmaktan geçtiğini, yaratıcımızın rızasına kavuşmayınca, onun bağışlamasına mazhar olmadıkça, gerçek beraatımıza kavuşamayacağımızı öğretir.

Ve üçüncü hususta ise her yıl gelen Beraat Kandili gerçek özgürlük beratımızın nasıl sağlanacağını bize öğretir.

Gerçek özgürlük beraatımız nasıl elde edebiliriz. Gerçek özgürlük beraatını kendi tutkularımızdan, kendi aşırı arzu ve isteklerimizden, kinden, öfkeden, intikamdan, şehvet ve servet tutkusundan bağımsız düşünebilmek, bağımsız yaşayabilmektir.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber