Sincan'da Evlilik Okulu açılıyor

Sincan Belediyesi ve Dantela Kadın Aile ve Çocuk Derneği işbirliği ile Evlilik Okulu projesi hayata geçiriliyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2012 19:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Proje ile Türkiye'nin önemli sorunlarından biri olan aile içi şiddeti ve boşanmaların önlenmesi amaçlanıyor. Uzmanlar tarafından verilecek eğitim sayesinde kişilere evlilikteki sorunları nasıl çözebilecekleri anlatılacak. Okul, yeni evli ve evleneceklere kapılarını 9 Temmuz Pazartesi günü açacak.

Sincan Belediyesi, bilinçli eşler mutlu yuva anlayışı ile açtığı Evlilik Okulu'nda mutlu yuvanın ipuçlarını veriyor. Sincan Belediyesi ve Dantela Kadın Aile ve Çocuk Derneği işbirliği ile açılan Evlilik Okulu ile artan boşanma davalarının önüne geçmek ve aile içi şiddete son vermek için çalışmalar başladı. Okul kapılarını 9 Temmuz Pazartesi günü yeni evli ve evlenecek olan çiftlere açacak. Evlilik Okulu'nda evliliğin getirdiği görev ve sorumluluklar, kendinizi ve eşinizi tanıma, kadın ve erkek psikolojisi, eşler arası iletişim ve geçim metodları, evlilikte karşılaşılan zorluklar karşısında tutum ve öfke kontrolü gibi 14 farklı alanda eğitim verilecek. 6 saat sürecek eğitimlere yeni evli ya da evlenmek üzere olan çiftler katılabilecek. Eğitimlere katılmak isteyenler, Tandoğan Kültür Sanat Merkezinde kayıt yaptırabilecek. İsteyenler de 271 17 77 nolu telefondan eğitimle ilgili bilgi alabilecek.

Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, "Toplumun mihenk taşı olan ailenin korunması ve boşanmaları en aza indirgemek için evlilik okulunu açtık. Bu okul sayesinde bilinçli eşler oluşturarak evlilikteki sorunların çözüm yolları ve evlilikte iletişimin püf noktaları anlatılacak." dedi. Aile birliğinin korunması için üzerlerine düşen görevleri yerine getirmek için çalıştıklarını belirttti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber