Valilik'ten skandal atama!

Mahkeme kararı ile atanmalarından yoksun bırakılması ve ertelenmiş hapis cezası bulunan 2 memurun Huzurevine valilik emri ile atanması kentte şok etkisi yaptı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Temmuz 2012 02:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karabük Yücel Huzur Evi'nde uzun yıllar Müdürlük görevi yapan Yılmaz Yıldırım, Valilik Emri ile bu görevinden alınarak, Güleç Sevgi Evleri Müdür Yardımcılığı görevine geçici görevlendirmeyle atanırken, yerine ise Güleç Sevgi Evleri'nde öğretmenlik yapan Mustafa Demiral'ın vekâleten atandığı bildirildi.

Safranbolu'da bulunan çocuk esirgeme kurumunda 2008 yılında zihinsel engelli bir çocuğa fiili livata olayında o dönem kurum başında müdür olarak bulunan öğretmen Mustafa Demiral'ın, hakim ve savcı izni olmadan yurda getirdiği, doktora fili livata olayında mağdur olan çocuğu genital muayeneden geçirerek raporları adli makama ve polise bildirilmediğinden dava açılmıştı.

Yaklaşık 2 yıl süren davada Safranbolu Sulh Ceza mahkemesi tarafından izinsiz genetik muayene yaptırmaktan 2 ay 15 gün, görevi ile ilgili öğrendiği suçu bildirmemesinden ise 5 ay hapis cezası ile atamaya veya seçime tabii bütün memuriyet ve hizmetlerden yoksun bırakılmaya, CMK'nın 213/8. maddesi gereğince 5 yıl denetim süresine tabi tutulma üzerine ceza aldı.

Hapis cezası ertelenen Mustafa Demiral Valilik emri ile 26 Haziran 2012 tarihli yazı ile Yücel Huzurevi Müdür vekilliğine, yine aynı olaydan dolayı 5 yıl ceza alıp, atanmasından yoksun bırakılan çocuk yurdunda öğretmen olan Mustafa Kabullar'da Yücel Huzur evin'de Müdür Yardımcısı vekilliğine atandı.

VALİLİK OLURUNDAKİ EVRAK'IN TARİHLERİNDE ÇELİŞKİ VAR

Mustafa Demiral ve Mustafa Kabullar'ın Yücel Huzurevine müdür ve müdür yardımcısı olarak yapılan atama yazısındaki tarihlerde çelişki olduğu da görüldü.

Karabük Valiliğine yazılan görevlendirme yazısı 26.06.2012 tarihi taşırken, Vali Yardımcısı İsmet Tabaş'ın imzasının altında 22.06.2012 tarihi yer alıyor.

En önemlisi ise Vali İzettin Küçük'ün imzasının altında ise sadece ay ve yıl belirtlimiş. Gün bölümü boş bırakılmış.

KARABÜK NET HABER'İN YORUMU

Söz konusu bu iki memurun aldığı suçlara neden olan olay tamamen yüz kızartıcı ve iğrenç bir konu.

Mustafa Demiral ile Mustafa Kabullar'ın ne özelliği var da, mahkeme tarafından aldıkları cezalar sabit olmasına rağmen, böyle skandal bir atamaya imza atan Vali İzettin Küçük Karabük Kamuoyu vicdanını rahatlatacak bir açıklama yapmalıdır diyor, tüm takdiri ve yorumu kamuoyuna bırakıyoruz.

karabuknethaber.com

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber