Kimse Yok Mu, Ramazan ayının bereketini Türkiye ve dünyayla paylaşacak

Yurtiçindeki 29 şubesi ve dünya genelindeki binlerce gönüllüsüyle ihtiyaç sahiplerine yardımlarını ulaştıran Kimse Yok Mu, Ramazan hazırlıklarını tamamladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2012 16:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kimse Yok Mu, Ramazan boyunca dünyanın 70 ülkesinde ve Türkiye'nin 81 ilinde yardım faaliyetleri gerçekleştirecek.

Kimse Yok Mu her Ramazan olduğu gibi bu sene de rahmet ayının bereketini yardım mevsimine dönüştürüyor. Ramazan ayında iftar sofraları kuran, kumanya ve gıda dağıtımları yapan Kimse Yok Mu, bu yıl yine yetimlerin yüzünü güldürecek, ihtiyaç sahibi aileleri sevindirecek. Ellerinde kumanyalarla Türkiye'deki ve yurtdışındaki ihtiyaç sahiplerinin iftar sofralarına misafir olacak olan Kimse Yok Mu gönüllüleri, mesafe gözetmeksizin dünyanın dört bir yanında Ramazan coşkusunu yaşayacak ve yaşatacaklar.

Kimse Yok Mu, şubesinin bulunduğu 26 ilin yanında, bulunmadığı illere şubeleri aracılığıyla yardımlarını ulaştıracak. Gezici aşevi ile iftarlar verilecek. ?Ramazan 2012? çalışmalarına ?Bu Ramazan'da sahur, iftar arası... Paylaşmanın tam sırası!? sloganıyla start veren Kimse Yok Mu, Türkiye'deki binlerce gönüllüsü ile Ramazan yardımlarını ihtiyaç sahiplerine bizzat teslim edecek.

?SAHUR, İFTAR ARASI; PAYLAŞMANIN TAM SIRASI?

Kimse Yok Mu, Ramazan'da yardımseverleri iyilik seferberliğine davet ediyor.

Kimse Yok Mu, Türkiye'de ve dünyanın pek çok ülkesinde ihtiyaç sahiplerini Ramazan ayında yalnız bırakmayarak, Ramazan bereketinin dünyanın dört bucağına ulaşmasına vesile olmaya hazırlanıyor. İhtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına bayram sevincini yaşatmak maksadıyla Türkiye genelinde binlerce çocuğa bayramlık elbise ve ayakkabı hediye edilecek.

KİMSE YOK MU'NUN 2012 RAMAZAN HEDEFLERİ

Yurtiçi hedefleri: İhtiyaç sahiplerine 70.000 kumanya ulaştırılacak. Türkiye'nin birçok ilinde iftar çadırları kurarak yüzbinlerce kişiye iftar yemeği verilecek.

Yurtdışı hedefleri: 70 ülkede 63.000 kumanya paketi ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak ve yüzbinlerce kişiye iftar yemeği verilecek.

Yurtdışı Ramazan çalışmalarının gerçekleştirileceği 70 ülke şöyle:

Afganistan, Angola, Arjantin, Arnavutluk, Bangladeş, Benin, Bosna, Burkina Faso, Cape Verde, Cibuti, Çad, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Dominik Cumhuriyeti, Ekvator Ginesi, Endonezya, Etiyopya, Filipinler, Filistin, Gabon, Gana, Gine, Güney Afrika, Haiti, Hindistan, Kamerun, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, Kolombiya, Komor Adaları, Kosova, Liberya, Libya, Lübnan (Suriyeli Mülteciler), Madagaskar, Malawi, Mali, Mauritius, Mısır, Moğolistan, Moritanya, Mozambik, Myanmar, Namibya, Nepal, Nijer, Nijerya, Orta Afrika, Pakistan, Paraguay, Peru, Ruanda, Senegal, Sırbistan, Sierra Lone, Somali, Sri Lanka, Sudan, Şili, Tacikistan, Tayland, Togo, Tunus, Uganda, Umman, Ürdün (Suriyeli Mülteciler), Vietnam, Yemen, Zambiya, Zimbabwe.

YARDIMSEVERLER BAĞIŞLARINI NASIL ULAŞTIRACAK?

Bağışçılar, Kimse Yok Mu'nun Ramazan çalışmaları hakkında ramazan.kimseyokmu.org.tr internet adresinden ve 44 44 593 numaralı telefondan ayrıntılı bilgi alabilirler.

Ramazan'da iftar vermek için ise İFTAR yazıp 5777'ye SMS atmak yeterli. Böylece 5 TL bağış yapılabiliyor.

Yurtiçi ve yurtdışı iftar bedelleri:

1 kişilik iftar bedeli: 5 TL /3 $/ 2 EURO

Yurtiçi 1000 kişilik toplu iftar bedeli: 5000 TL

Yurtdışı toplu iftar bedeli (500 kişinin 1 günlük iftar bedeli): 1500 $

Yurtdışı toplu iftar bedeli (500 kişinin 1 aylık iftar bedeli): 45.000 $

Kimse Yok Mu'nun bu yıl ki Ramazan kumanya paketi bedeli ise 70 TL / 40 $ / 30 EURO olarak belirlendi.

Yurtiçi hedef: 81 ilde 70 bin kumanya paketiyle ihtiyaç sahiplerinin Ramazan heyecanına ortak olmak.

Yurtdışı hedef: 70 ülkede 63 bin kumanya paketini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak.

Hayırseverler bayramlık paketi yardımıyla 7'den 70'e tüm ihtiyaç sahiplerinin bayram sevincine ortak olabilecek. İçeriğinde kıyafet ve ayakkabı olan bayramlık hediye paketinin bedeli ise 80 TL.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber