Vali Coş'tan proje ödeneklerini yüzde 100 harcama uyarısı

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, bu yıl gönderilen ödeneklerin harcama oranını yüzde 100'e ulaştırmak için bütün kurumların çalışması gerektiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2012 17:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yatırımlar konusunda özellikle 2011'de ihalelerdeki gecikme nedeniyle tahsis edilen ödeneklerin yılı içinde harcanamadığını belirten Coş, bu yıl bu ihtimali en aza indirmek için uyarılarda bulundu.

Temmuz ayı üçüncü il koordinasyon kurulu toplantısı Vali Coş'un başkanlığında gerçekleşti. Vali Yardımcısı Fikret Deniz, Yüreğir Kaymakamı Abdullah Dölek, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan'ın yanı sıra diğer kurum temsilcilerinin katıldığı toplantının açılışında konuşan Vali Hüseyin Avni Coş, her kurumun kendi performansını gözden geçirmesini istedi. Yıl sonuna kadar projelerin gerçekleşmesinde beklenen hedefe ulaşılması için ?süratli ve dikkatli' bir şekilde çalışılmasının önemini dile getiren Coş, ?Yapılan güzel hizmetler için teşekkür ediyorum. Bütün çalışmaların güzel olmasını temenni ediyoruz. Yeterince güzel olmayan faaliyetlerinde bir an önce iyileşmesini arzu ediyoruz. Koordinasyonu gerektiren bir husus olduğunda ?gece?gündüz' denilmeden tarafıma ulaştırılmasını istiyorum. En önemli sermayemiz zamandır. Kaybolan zamanı geri getirmek mümkün değil. O yüzden bütün kurumların zamanında yükümlü olduğu işleri yapması lazım. Hiçbir bahane başarının yerine tutamaz.? dedi.

BİTEN PROJE SAYISI 90

Planlama ve Koordinasyon Müdürü Hüseyin Çil ise 2012'de il genelinde 710 projenin yürütüldüğünü kaydetti. Proje bedelleri toplamının 4 milyar 133 milyon 210 lira olduğunu açıklayan Çil, bu yıl iç kredi tutarının 291 milyon 555 bin lira, dış kredi miktarının ise 37 milyon 55 bin lira seviyesinde öngörüldüğünü ifade etti. Bu yılki harcama miktarının 220 milyon 311 bin, toplam harcama 1 milyar 724 milyon 582 lira, nakdi gerçekleşme oranı yüzde 42 ve biten proje sayısının 90 olduğunu belirten Çil, 2012 yılı yatırımlarının sektörel dağılımını ?121 tarım, 27 madencilik, 23 imalat, 44 enerji, 77 ulaştırma, 13 turizm, 68 eğitim, 28 sağlık, diğer kamu hizmetleri 309? diye verdi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Mahmut Çolak ise 2012 bütçelerinin 631 milyon TL. ve 109 adet proje üzerinde çalıştıklarını aktardı. Belediyenin 1 milyar 400 milyon borcunun bulunduğunu bildiren Çolak, yatırımlar için İller Bankası'ndan 100 milyon kredi aldıklarına işaret etti.

KÖPRÜLÜ KAVŞAKLARIN ÜZERİNİN KAPATILMASI

Vali Coş'un sorusu üzerine şehir merkezinde ?karnıyarık? diye isimlendirilen köprülü kavşakların üzerinin kapanma işiyle ilgili Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkilisi, Atilla Altıkat, konunun köprülü kavşak projesiyle birlikte değerlendirilebileceğini söyledi. D?400 karayolu üzerindeki köprülü kavşakların üzerlerinin bazı kesimlerinin teknik olarak kapatılabileceği bilgisi verilmesi üzerine Vali Coş, burayla ilgili projelerin zaman kaybedilmeden hazırlanması talimatını verdi.

Çukurova Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik İşler Daire Başkan Vekili Remzi Çalışır da 2012 yılında yürüttükleri 7 proje bedelinin 166 milyon 548 bin lira olduğunu anlattı. Bu yılki harcamaların 5 milyon 787 bin, toplam harcamaların ise 136 milyon 766 bin lira olduğunu ifade eden Çalışır, projelerin en önemlilerinden 27 milyon tutarındaki Kongre ve Kültür Merkezi'nin bitme aşamasına geldiğine dikkat çekti. ASKİ Genel Müdür Vekili Abulkadir Küreksiz de toplam bedeli 37 milyon 174 bin lira olan 38 proje üzerinde çalıştıklarını hatırlattı. Toplantıda diğer kurum temsilcileri de kurumsal değerlendirmelerini yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber