Taraklı Adliyesi'nin kapatılması

MHP Taraklı İlçe Başkanı İbrahim Pilavcı, Taraklı Adliyesi'nin kapatılmasına ilişkin, "İnsanlarımız adliyeye gidebilmek için kilometrelerce yol gitmek zorunda kalacak" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2012 17:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Pilavcı, AA muhabirine, Taraklı Adliyesi'nin kapatılma kararını eleştirdi.

Taraklı'nın merkezi yerlere uzak konumda bulunduğuna dikkati çeken Pilavcı,"İlçemize bağlı 22 köyümüzün coğrafi olarak bakıldığı zaman çok uzak mesafede. Taraklı ve Geyve mesafesi gidiş ve geliş olarak 70 kilometre yol kat edilmektedir. Bu da insanlarımıza ekonomik ve maddi külfete sebebiyet vermektedir. Tabiri caizse geçim çilesine bir de hak arayış çilesi eklenecektir" diye konuştu.

Pilavcı, adliyeye ulaşmanın ilçe halkı için zorlaştığını vurgulayarak, şunları söyledi:

"İş yoğunluğundaki azalma gerekçe gösterilmiş ve bunun sonucunda İlçe adliyemizin kapatılması kararı alınmıştır. İlçemizde faaliyet gösteren en önemli kurum ve kuruluşların gerçekten kapatılmasına mana veremiyoruz. Bizim ilçemizde suç oranlarının düşük olması elbette sevindiricidir. Ancak adalet hizmetinde bu eziyet halka yapılamaz. Devlet halkın refahı ve sorunları için vardır. İnsanlarımız adliyeye gidebilmek için kilometrelerce yol yapmak zorunda kalacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber