Devlet hastanesi inşaatında dinamit patlatıldı

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde yapımına başlanan Devlet Hastanesi inşaatının temelinde dinamit kullanıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2012 20:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan 75 yataklı Gazipaşa Devlet Hastanesi inşaatı için başlayan hafriyat çalışmaları bir süredir sert zemin engeline takılmıştı. İş makineleriyle kayaları yerinden edemeyen, inşaatın yapım işini üstlenen Yortaş Yapı ile YDS

Grup, hastane temelinde patlama yaptı. Günler öncesinden planlanan ve gerekli izinleri alınan patlama saat 15.00 ile 16.30 saatleri arasında gerçekleşti.

VATANDAŞLAR EVLERİNDEN ÇIKTI

Patlama yapılan yere yakın olan hane sahipleri, patlama saatinde evlerini terk etti. Patlama alanına evinin 25-30 metre uzaklıkta olduğunu belirten Yaşar Görgün, yanına ailesini ve çerezini alarak patlamayı izlemeye çıktığını söyledi. Evinin damında bulunan su ısıtma sisteminin üzerini battaniyelerle örterek evlerini terk ettiklerini vurgulayan Görgün, "Aylardır evimizin dibinde kırıcı sesini dinlemek zorunda kaldık. Eşim bu nedenle hastalandı bile. Keşke bu çözümü çok daha önce düşünselerdi. Evimizin camları kırılabilir, evimizi hasar görebilir ama böylesine önemli bir proje için buna katlanırız" dedi.

Patlama sonrası bir açıklama yapan Yortaş Yapı firmasının şantiye şefi Osman Gökçay, patlamayı 3 patlama olarak planladıklarını, 2 patlama daha gerçekleştireceklerini söyledi. Patlamanın sorunsuz gerçekleştiğini vurgulayan Gökçay, "Daha önce kırıcı ve kepçelerle yapılamayan hafriyat patlatmayla yapıldı. İnilemeyen kotlar patlamayla yapılacak. 27-28 metre boyunda bir hafriyatın indirilmesi söz konusu. İş makinelerinin boyu ve gücü buna yetmiyordu. Patlamalar aşamada devam edecek. Güçlü ve şiddetli bir patlama yerine planlı az sarsıntılı bir patlama gerçekleştirilecek. Patlamada dinamit kullanıldı. Açılan 27 çukura ağırlığı 600 gram ağırlığında dinamitler konuldu. Başarılı bir patlama oldu. Görünürde çevrede herhangi bir zayiat yok. Biraz sonra çevrede inceleme yapacağız" dedi.

İNŞAAT 2013 YILINDA BİTECEK

Gazipaşa ilçesi Cebeli Tepesi Kışlabucağı mevkiinde 16 dönüm arazi üzerine yapılacak olan Gazipaşa Devlet Hastanesi 7 bloktan oluşacak ve her odada bir tane olmak üzere toplam 75 yatak bulunacak. 8 Ağustos 2011 tarihinde başlayan inşaat çalışmaları 850 günlük iş yapım süresi sonunda bitecek. 16 Milyon 119 bin TL'ye ihale edilen hastane projesi, 2013 yılı Aralık ayına kadar tamamlanarak TOKİ'ye devredilecek. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber