MİAD Sevgi Evleri'nde 2. Geleneksel Sünnet Şöleni düzenlendi

MİAD Sevgi Evleri'nde 2. Geleneksel Sünnet Şöleni düzenlendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2012 13:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sünnet şölenine Ak Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu toplantısına katılan Ak Parti kadın milletvekilleri, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hidayet Bozkurt, MİAD (Malatyalı İşadamları Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş, yuvada kalan çocuklar ve MİAD Sevgi Evleri personeli katıldı.

Sünnet şöleninde konuşan Yunus Akdaş, "Biz İstanbul'daki Malatyalı işadamları, yetişmemiz gereği, bizi yetiştiren annelerimiz gereği, çok önem verdiğimiz özelliklerimiz vardır. Bunlardan birisi doğduğumuz şehre ve doyduğumuz şehre muhakkak hizmet etmektir. İnsanoğlunun bu hayatta paylaşacağı çok önemli iki şey vardır. Birincisi cüzdanındaki parayı vicdanına göre harcaması, diğeri de zamanın bir kısmını o toplumdan almış olduğu görgü, örfü ve adaleti doğrultusunda onu harcayabilme özelliği ve cüretliğidir. Malatyalı işadamlarının Türkiye'ye örnek olmalarından dolayı hakikaten nereye bakarsanız bakın bir eserleri olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Milletvekili Öznur Çalık, "Sevgi Evleri'nden önce Malatya'nın çocuk esirgeme kurumu hem Türkiye'ye hem de Dünya'ya çok kötü bir fotoğraf vermişti. O fotoğraflar Malatya'nın ve Türkiye'nin hafızasından çıkarılmalıydı. Bunun için her dönem sadece Türkiye'yi ve Malatya'yı ekonomisi ile değil sosyal hassasiyetleri ile de çok yakından takip eden MİAD'ın çok değerli üyeleri, Malatya'ya bir kez daha sahip çıktı" ifadelerini kullandı.

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Azize Sibel Gönül de, "Bugün burada olmaktan mutluluk duyuyorum. Bu çocuklarımızın sünnet törenleri yapıldı ama başarı hikayelerini de takip edeceğiz. İnşallah çocuklarımızın diğer mürüvvetlerini de, hayata tutunmalarını da görürüz. İnanıyorum ki böyle güzel projelerle Sevgi Evleri'nde sevgi ile yaklaşan yöneticiler ve işadamlarının bu işbirliğiyle, kentin sahiplenilmesi ile birlikte gerçekten bir başarı hikayesi yaşanacak" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Sevgi Evleri'nde kalan çocukların tiyatro gösterisi ve şiir dinletisi gerçekleştirildi. Program sonunda sponsorlara plaket takdim edilirken, 12 çocuğu sünnet ettiren Unıversal Malatya Hastanesi adına plaketi Anlaşmalı Kurumlar Müdürü Mustafa Boztepe aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber