Bursa mehter takımı Hong Kong'da sahne aldı

Dünyanın en eski ordu bandolarından biri olan Bursa Tarihi Mehter Takımı, bu yıl ilki Hong Kong'da düzenlenen Askeri Bandolar Festivali'ne katılarak konser verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2012 13:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çin Halk Cumhuriyeti'nin Hong Kong Özerk İdari Bölgesi, İngiltere sömürgesinden kurtuluşunun 15. yıl dönümünü askeri bando festivaliyle kutladı. Hong Kong Tattoo'ya (Askeri Bandolar Festivali) davet edilen Bursa Mehter Takımı gönülleri fethederek yurda döndü.

Festivale Türkiye'den Bursa Mehter Takımı yanı sıra ABD, Rusya, Avustralya, İskoçya ile Çin ve Hong Kong'dan toplam 12 bando takımı katıldı. On bin kişilik Hong Kong Coliseum'da Tahtakıran Kılıç-Kalkan ekibinin de eşlik ettiği Bursa Mehter Takımı'nın gösterilerine olağanüstü ilgi gösteren Hong Konglular Bursa ekibini alkış yağmuruna tuttu. Vakur duruşları, renkli kostümleri, farklı enstrüman ve yürüyüşleri ile en fazla ilgi gören ekiplerin başında gelen Bursa Mehter Takımı ve Kılıç-Kalkan ekibi üyeleri ile Hong Konglular fotoğraf çektirmek için adeta yarıştı.

Bursa Tarihi Mehter Takımı Başkanı Mesut Özkeser, ?Çok duygulu anlar yaşadık ve tüm izleyenlerin gönüllerini fethettik. Bu kadar uzak diyarlarda bayrağımızı dalgalandırmaktan ve ülkemizi, tarihimizi ve kültürümüzü başarı ile temsil etmiş olmaktan onur duyduk.? dedi. Tahtakıran Kılıç-Kalkan Başkanı Metin Dikerel de Festival Komitesi Başkanı Yu Hai'ye çeşitli hediyeler takdim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber