TESK'ten 'Ekmek nimettir, çöpe atılamaz' kampanyası

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) tarafından "Ekmek Nimettir, Çöpe Atılamaz" kampanyası başlatılıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Temmuz 2012 12:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'i Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeleri ile birlikte ziyaret eden tesk Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yaptığı gıda denetimlerine tam destek verdiklerini belirterek, yaklaşan Ramazan ayı öncesi "Ekmek nimettir, çöpe atılmaz" kampanyasının ortaklaşa yapılmasını Eker'e önerdiğini vurguladı.

tesk Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile ziyarette bir de hijyen eğitimi protokolü imzaladığı bildirildi. İmzalanan protokol ile ülke genelinde tesk'e bağlı 82 birlik ve 13 mesleki federasyon başkanı, yönetim kurulu üyeleri ve genel sekreterlerin, 9 Temmuz'dan itibaren Antalya'da hijyen eğitimine alınacakları öğrenildi.

tesk Genel Başkanı Palandöken'in, beraberinde Yönetim ve Denetim Kurulu üyeleri ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker'i makamında ziyaret ettiği belirtildi. Konfederasyon üyelerinin sorunlarını ve taleplerini dinleyen Bakan Eker, büyük bir meslek örgütü olan tesk'in Genel Başkanı'nı, Yönetim ve Denetim kurulu üyelerini kabul etmekten dolayı memnuniyet duyduğunu vurguladı. Palandöken, "Eğer siz bu bakanlıkta olmasaydınız bugün Türkiye'de et fiyatlarının regüle edilmesi mümkün değildi. Et Balık Kurumu Özelleştirme kapsamından çıkarılmazdı. Sizin müdahalenizle bu sorun çözüldü" dedi.

tesk'in Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'yla ortaklaşa, "Ekmek Nimettir, Çöpe Atılmaz" kampanyası düzenleyelim önerisine cevap veren Eker, "Ekmek israfıyla ilgili o kampanyayı hemen yapalım. Bakanlık olarak bu konuda her türlü katkıyı, desteği vermeye hazırız. Ekmek israfıyla ilgili Türkiye Malzeme Ofisi'nin (TMO) de bir hazırlığı var. Hatta ekmek israfıyla ilgili kamu spotu üzerinde de çalışıyorlar" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber