13 farklı ülkeden gelen öğrenciler tarihi ve turistik yerleri gezdi

Yunus Emre Enstitüsü tarafından organize edilen ?2012 Türkçe Yaz Okulu Programı' kapsamında 13 farklı ülkeden Gaziantep'e gelen öğrenciler, Şahinbey Belediyesi sponsorluğunda şehrin tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Temmuz 2012 12:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tarihi Gümrük Hanı'nda başlayan gezi turu, Gaziantep Kalesi, Zincirli Bedesten, Bakırcılar Çarşısı, Elmacı Pazarı, Gaziantep Savaş Müzesi ve Yaşar Torun Gençlik Merkezi sonrasında bölgede ilkleri içinde barındıran Şahinbey Parkı'nda son buldu. Üç gün boyunca Gaziantep'in tarihi ve turistik yerlerini gezen 19 öğrenci son olarak geldikleri Şahinbey Parkı'nda Miniatürk gezisi sonrasında teleferik turu ve dağ kızağı ile doyasıya eğlendi.

Gezi sonrasında Gaziantep'e olan hayranlıklarını dile getiren öğrenciler, ?Gaziantep'te gördüklerimizden çok etkilendik. Gaziantep, yemekleri güzel olduğu kadar, her köşesi tarih kokan bu şehirde tarihi kültür mirasının korunması adına güzel çalışmalar yapılmış. Başta bizlere bu şehri görmemizi sağlayan Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber