İstanbul'da deniz temiz çıktı, vatandaş kirlilikten şikayet etti

İstanbul'da deniz suyunun 65 noktada iyi, 15 noktada yeterli kalitede çıktığı belirtilirken, vatandaşlar kirlilikten şikayet etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Temmuz 2012 15:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'un 80 yüzme alanında en son 20 Haziran 2012'de yapılan analiz sonuçlarında deniz suyunun 65 noktada iyi, 15 noktada ise yeterli kalitede çıktığı açıklandı. Ancak bazı noktalarda denizdeki aşırı yosun ve çöpler vatandaşları isyan ettirdi. Küçükçekmece'ye bağlı Menekşe plajında denize giren Ertan Çakır, "Görüntüler öyle söylemiyor. Çok yosun var ve pis görünüyor. Aşırı derecede yosun var ama insanlar yinede giriyor" dedi.

Şenay Konuk da kirlilikten şikayet ederek, "Çok pis hiç temiz değil. Sağlıklı değil, çok sağlıksız. Ne ararsan var, yani denizin içinde rezillik" diye konuştu.

Soner Konuk ise mecbur kaldıkları için İstanbul'da denize girdiklerini ifade ederek, "Sahil çok pis yani. Vatandaşlar sıcaklardan bunaldığı için girmek zorunda kalıyorlar. Denizi çok pis. Gazetelerde yazdığı gibi değil. Gazetelerde temiz diye belirtiliyor ama çok pis. Sağlıklı değil bence" şeklinde konuştu.

Pınar Aydın da aynı şekilde kirlilikten yakınarak, "Pek temiz değil. Yosunlar o kadar çok ki sağlıklı değil" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber