Çalıçukur Yayla Şenliği yapıldı

Kayseri'nin Talas Belediyesi'nce bu yıl 12'ncisi düzenlenen Başakpınar Çalıçukur Yayla Şenliği'nde vatandaşlar bir araya gelerek söylenen şarkı ve türkülere eşlik etti, yöresel halk oyunları oynadı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Temmuz 2012 16:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şenlikte konuşan Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, Başakpınarlılara birçok konuda müjde verdi.

Şenliğe Başkan Rifat Yıldırım'ın yanı sıra İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Kasım Ergül, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve Başakpınarlılar katıldı. Şenlik için bazı vatandaşlar bir gün öncesinden gelip çadır kurdu. Açılış konuşmasını yapan Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, kültürün yaşatılmasında şenliklerin öneminin büyük olduğunu belirterek, birlik ve beraberlik içinde olunduğu sürece aşılamayacak sorun olmadığını söyledi. Başkan Yıldırım, Başakpınar için TOKİ ile görüşmeler yaptıklarını hatırlatarak, önceliğin yöre halkından başlamak üzere yakın zamanda yapılacak konutlar için kuraların çekileceğini ifade etti.

Başkan Yıldırım, şöyle konuştu: ?TOKİ konutları için Başakpınar'da imar planı devam ediyor. Konu şimdi Büyükşehir Belediyesi'nde. İnşallah kısa sürede çalışmalar başlayacak. Öte yandan Başakpınar'a lise yapımı için arsa tespit edildi, şimdi sıra yapımla ilgili gayrette. Başakpınar'a bir müjde daha verecek olursak, asfalt plentimizi de buraya taşıyoruz. Asfalt plentini doğalgazla çalıştırmayı hedefliyoruz. Bununla birlikte 5 kilometre uzaktaki doğalgazı birkaç ay içerisinde Başakpınar'a getirmiş olacağız. Bütün gayretimiz mahallelerimizin gelişmesi ve güzelleşmesi için.?

Konuşmanın ardından Başkan Yıldırım, alandakilere geleneksek etli pilav ve ayran ikramında bulundu. Türkiye çapında derece elde eden Başakpınar İlköğretim Okulu öğrencileri de halk oyunlarını sergiledi. Mahalle halkı ise yöresel halk oyunlarını oynayarak stres attı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber