Mersin Emniyeti'nde terfi heyacanı

Mersin Emniyet Müdürlüğü'nde 2012 yılı terfi döneminde bir üst rütbeye terfi eden 62 müdür, amir ve komisere törenle yeni rütbeleri takıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2012 11:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin Polis Evi'nde gerçekleştirilen terfi törenine Vali Hasan Basri Güzeloğlu ile eşi Ayşe Güzeloğlu da katıldı. Törende konuşan İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, her yılın temmuz ayında emniyet teşkilatı açısından hüzün ve sevincin bir arada yaşandığını söyledi. Öksüz, "Seviniyoruz, çünkü bir kısım arkadaşlarımız yıllardır özlemini çektiği birinci sınıf Emniyet Müdürlüğü görevine atanıyor. Üzülüyoruz, yıllardır görev yaptığımız bazı arkadaşlarımızdan ayrılıyoruz" dedi.

Mersin'de yapılan kamuoyu yoklamasında Emniyet Teşkilatının 79,2 puanla en güvenilir kamu kurumu seçildiğini belirten Öksüz, güven kaynağı olan, güven aşılayan bütün polis memurlarına ve emniyet müdürlerine teşekkür etti. Mersin'de bir güven algısı varsa, polise karşı olumlu bir bakış açısı varsa bunda, kentte görev yapan polislerin büyük emeği olduğunu vurgulayan Öksüz, "Mersin'e söz veriyoruz. Giden arkadaşlarımızın bıraktığı yerden yeni arkadaşlarla yola devam edeceğiz. Mersin'den ayrılıp başka illere tayini çıkan arkadaşların yolları açık olsun. Yeni göreve gelen arkadaşlarımıza da görevlerinde başarılar diliyorum" diye konuştu.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise, görev süresi içerisinde 3. rütbe terfi törenine katıldığını dile getirerek, "Bugün terfi eden Emniyet Müdürlüğü personelimiz bir üst rütbeye yükselmenin sevincini taşırken, belirlenen ve belli olan atamalarla yeni görev yerlerine tayin olmanın heyecanını iç içe yaşıyorlar. Mersin İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde 13 ilçemizde görev yapan ve çok önemli sorumluluklar yüklenen emniyet teşkilatımızın, bu görevleri yerine getirebilmesine görev sürem boyunca tanık oldum. Mersin gibi ülkemizin çok önemli bir büyükşehrinde yoğun ve hareketli, sosyal ve toplumsal yaşamın olduğu bir ilde Emniyet Müdürlüğü personelimiz her konuda önemli çalışmalar ve kazanımlar sağlamıştır" ifadelerini kullandı.

Güzeloğlu, Mersin Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nün vatandaşlara sadece polisin güvenlik hizmeti sunan bir birim olmadığını, zorda, sıkışan her vatandaşa el uzatan, yoksul olanlardan başlayarak öncelikli olarak eğitim hizmetlerinde kolaylaştırıcı bir rol üstlendiğini gösterdiğini kaydetti.

"POLİSEVİ VE LOJMAN İNŞAATINA BAŞLAYACAĞIZ"

Mersin'de görev yaptığı sürede terfi etmeye hak kazanan ve bundan sonraki yıllarda Türkiye'nin değişik yerlerinde görevlerini sürdürecek olan polislerin, Mersin'e kazandırdığı tecrübelerle çalışmalarını yeni görev yerlerinde de başarılı bir şekilde sürdüreceğini söyleyen Güzeloğlu, şöyle devam etti; "Mersin İl Emniyet Müdürlüğümüze sosyal tesislerin kazandırılması için çalışmalarımızı başlattık. Bir sonraki terfi töreni öncesine kadar denizle kucaklaşan polisevinin yapımını tamamlayacağız ve Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) içerisinde konuşlandırılacak lojman inşaatına başlayacağız."

Konuşmaların ardından Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, 2. sınıf Emniyet Müdürlüğü görevinden 1. sınıf emniyet müdürlüğüne terfi edip, Türkiye'nin çeşitli illerine atanan 10 emniyet personeline rütbelerini takarak plaketlerini takdim etti. Terfi eden diğer personelin rütbeleri ise, birinci sınıf Emniyet Müdürlüğü görevine terfi eden müdürler tarafından takıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber