Bursa'da bir yılda açılan halk eğitim kurslarından 91 bin vatandaş yararlandı

Tam gün ve yıl öğretim yapan halk eğitim merkezleri yılın on iki ayı, haftanın yedi günü hizmet vermeye devam ediyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2012 12:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

. Bu kapsamda Bursa'da son bir yılda açılan 4 bin 500 halk eğitim kursundan 60 bin 721'i kadın olmak üzere toplam 91 bin 382 vatandaş yararlandı.

Halk eğitim merkezleri tarafından açılan kurslar vatandaşların istek ve ihtiyaçlarına göre günlük, haftalık, aylık ve yıllık olarak düzenleniyor. Kurslarda hafta içi-hafta sonu, sabah-öğle-akşam grupları oluşturuluyor. Toplumun yapısal özellikleri ve gereksinimleri doğrultusunda bireylere hizmet vermeyi hedefleyen halk eğitim merkezleri, eğitim faaliyetlerini geçtiğimiz eğitim öğretim yılında da tüm hızıyla sürdürdü.

BİR YILDA 4 BİN 500 KURS

Bursa'da 2011-2012 eğitim-öğretim yılında okuma-yazma, mesleki ve sosyal-kültürel alanlarda 4 bin 500 adet kurs açıldı. Bu kurslardan 60 bin 721'i kadın, 30 bin 661'i erkek olmak üzere toplam 91 bin 382 vatandaş yararlandı. Devam edecek kurslardan yararlanmak isteyen vatandaşların en yakın halk eğitim merkezine müracaat etmeleri gerekiyor.

Yaşam boyu eğitim veren halk eğitim merkezlerinin önemli bir fırsat olduğunu ifade eden Bursa İl Millî Eğitim Müdür Vekili Şevket Barca, ?Bizlerin görevi sadece öğrencilerimizi değil, tüm vatandaşlarımızı eğitmektir. Halk eğitim merkezlerimiz de bu noktada bizlere yardımcı olan önemli kurumlarımız. Bir meslek öğrenmek, mesleğini geliştirmek, ilgi duyduğu alanlara göre hobiler edinmek, kısacası her hangi bir konuda eğitim almak isteyen tüm vatandaşlarımız halk eğitim merkezlerinden faydalanabilir.? dedi.

Eğitimin günümüzün en önemli unsurlarından biri olduğunu belirten Şevket Barca, ?Vatandaşlarımızın bu fırsatı iyi değerlendirmelerini, kendilerini eğitmek ve geliştirmek adına halk eğitim merkezlerimizden yararlanmalarını istiyoruz.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber