Bozüyük'te Yayla Şenliği

Bozüyük Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu, bu yıl ilki gerçekleştirilecek olan "Osmanlı'nın Kışlaktan Yaylaya Göç Şenliği"ne bütün ilçe halkını ve doğaseverleri davet etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2012 19:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uludağ'ın eteklerinde olan 1453 metre rakımlı Sofular Yaylası'nda 14-15 Temmuz 2012 tarihinde düzenlenecek şenlikte Sofular Yaylası'nın tanıtımını yapmak, Osmanlı zamanında kışladan yaylaya göçü canlandırmak hedefleniyor. Kültürel değerlerimizi ön plana çıkarmak amacıyla bu yıl ilki düzenlenen yayla şenlikleri hakkında bilgi veren Bozüyük Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu, şenliklere tüm ilçe halkını ve doğaseverleri davet ederek, "Şenlikler, insanımızın, kültür ve sanat yoluyla, ortak duygu ve güzellikleri paylaştıkları, dostluğun, kardeşliğin, barışın pekiştiği faaliyetlerdir. Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Bey kutlu Kayı Boyu'nun lideri, komutanı, derleyicisi, devlet kurucusu gibi pek çok özelliği ile örnek bir şahsiyettir. 400 çadır ile başlayan ve onun izlerini taşıyan imparatorluk, gittiği her yere ilim ve Hürriyet götürmüştür. Osmanlı'nın kışlaktan yaylaya göçünü şenlik havasında kutlayacağız.

Renkli

ve zengin içeriği ile hem yöre halkını eğlence ve sanat ile buluşturmak, hem de bölgenin doğal güzelliklerini göstermek için düzenlenmektedir. Söz konusu şenlik, bölgenin kültür ve turizmine de katkı sağlayacaktır. Tabiatın ve geleneğin iç içe geçtiği bu güzel yaylamızda, kültürel değerlerimizin ön plana çıkarılması yönünde önemli bir işlevi yerine getirecek bu şenlik, yöre halkını kendi gelenekleri ve kültürü buluşturup, dayanışma ruhunu pekiştirecek, aynı zamanda yörenin ekonomik kalkınmasına da hız kazandıracaktır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber