Simav'da yaz kuran kurslarına ilgi her geçen gün artıyor

Kütahya'nın Simav ilçesinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açılan Yaz Kuran Kurslarına ilgi her geçen gün artıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2012 21:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kurslar vasıtasıyla çocuklar dini bilgilerin yanı sıra ileriye dönük hayatlarında büyük önem taşıyan konularda da bilgi sahibi oluyor.

Simav İlçe Müftüsü Şükrü İkiz 18 Haziran 2012 Pazartesi günü başlayan Yaz Kur'an Kurslarının, hafta içi her gün 09.00-12.00 saatleri arasında düzenlendiğini ve her yaştan halkın katılımına açık olan 3'er haftalık 3 dönem halinde devam eden Yaz Kur'an Kurslarının 17 Ağustos 2012 tarihinde sona ereceğini bildirdi.

İlçenin değişik yerlerinde açılan Yaz Kuran Kursları içerisinde en fazla ilgiyi Harmancık Kuran Kursunda açılan olduğuna dikkat çeken Müftü İkiz, ?Harmancık Kuran Kursunda açılan Yaz Kuran Kursunda çocuklarımıza eğitimleri Nasuh Ağa Camiinin deneyimli İmam Hatibi Raşit Uyar kardeşimiz vermektedir. Kendisinden çok memnunuz? dedi.

Yeni dönemde 80 dolayındaki öğrenciye kendi camisinin müezzini Ali Rıza Çakmak ile birlikte Kuran öğretmeye çalıştığını ifade eden Raşit Uyar, ?Bu yıl beklentilerimizin üzerinde bir katılım oldu. İlgi her geçen gün daha da artıyor. Yüce Rabbimizin bu gibi faaliyetlerin devamını getirmesini temenni ediyor ve sebep olan bütün görevlilere Allah razı olsun diyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber