İftar yemekleri ödeneği selzedelere

Samsun'da yaşanan sel felaketinin ardından Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası, her Ramazan ayında üyelerine verdikleri iftar yemeklerini bu yıl iptal ederek, ayrılan ödeneğin selzedelere verilmesini kararlaştırdı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Temmuz 2012 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alınan ortak mutabakat sonrası sel mağdurlarına ilk etapta gıda, battaniye ve nevresim olmak üzere çeşitli ihtiyaç malzemeleri yardımında bunulacak. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) toplantı salonunda TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ve Samsun Ticaret Borası (TB) Başkanı Sinan Çakır, konuya ilişkin yaptıkları ortak açıklamada, afetten zarar görenler için tüm kamuoyunu destek olmaya çağırdı. Yaşanan afetin sonucunun ağır olduğunu belirten Salih Zeki Murzioğlu ?Maalesef salı gününden itibaren yağan yoğun yağış neticesinde meydana gelen doğal afet sonucu pek çok vatandaşımızı kaybettik ve yüzlerce ev, işyeri büyük zarar gördü. Büyük felakette hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet aileleri ve yakınlarına sabır diliyorum. Bizler 800 paket erzakı selde zarar gören ailelere Kızılay ve Canik Kaymakamlığı yardımıyla dağıtacağız. Selden zarar gören üyelerimizin yıl sonuna kadar oda aidatlarını öteleyeceğiz ve gecikme zammını faizi ile almayacağız. Telafi edemeyeceğimiz tek şey can kaybıdır. Doğanın önünde durmak mümkün değil belki, ama umuyoruz yaşanan bu olaydan herkes, her kurum gereken dersi alır ve bir daha böyle acıları yaşamayız.? dedi.

Selden zarar gören vatandaşlara ilk etapta battaniye, nevresim, gıda gibi elzem ihtiyaçları tedarik etme kararı aldıklarını kaydeden TB Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çakır ise şunları ifade etti: "Yardımların dağıtımını valilik kanalıyla gerçekleştirdik. Ancak takdir edersiniz ki, daha fazlasına ihtiyaç var. Birlik ve beraberliğin aşamayacağı hiçbir engel, saramayacağı hiçbir yara yoktur. Bildiğiniz üzere mübarek Ramazan ayının ruhuna yaraşır bir şekilde, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek adına, her yıl geleneksel olarak iftar yemeği düzenliyor, bu vesileyle iş dünyası ile bir araya geliyorduk. Her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bugün, afetzedelerin yaralarını bir nebze olsun sarabilmek, vatandaşlarımıza ve esnaf arkadaşlarımıza daha fazla katkı sağlayabilmek adına bu Ramazan, geleneksel hale getirdiğimiz iftar yemeğini düzenlememe kararı aldık. İftar yemeği için ayırmış olduğumuz ödeneği afetzedelerimize destek olmak üzere ayni yardım olarak dağıtacağız. Buradan tüm kurum-kuruluşlar ile sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin de aynı hassasiyeti göstermeleri için davet ediyoruz. Tüm hayırsever vatandaşlarımızı afetzedelerin yaralarını sarmaya davet ediyoruz, katkılarınızı bekliyoruz. Bu vesileyle Samsun ve Türkiye kamuoyuna tekrar geçmiş olsun diyor, böyle felaketlerin tekrarlanmamasını temenni ediyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber