Kaymakam: Ben Sadece Yolsuzluğu Aktardım

Sitemizde 22/07/2005 tarihinde "Kaymakam Azarlayan AKP'li Vekile Alkış" başlıklı bir haber yayımlanmıştır. Habere bahse konu olayla ilgili olarak 23/07/2005 tarihinde "Kaymakam boşuna fırça yedi" başlıklı ikinci bir haber yayımladık. Bugün ise haber bahse konu kaymakam arkadaşımız tarafından sitemize bir açıklama gönderilmiştir. Karlıova'da yapıaln toplu konutlara ilişkin sorunları içeren açıklamayı okumak için başlığa tıklayın.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Temmuz 2005 00:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

22.07.2005 tarihinde sitenizde yayınlanan "Kaymakam Azarlayan AKP'li Vekile Alkış" başlıklı haber ile ilgili olarak bazı açıklamalar yapma gereği duyuyorum.

Yayınlayacağınızı ümit ediyor, saygılar sunuyorum.


1-Karlıova'da 12-14 ve 23 Mart tarihlerinde 5.7, 5.9 ve 5.5 şiddetinde depremler meydana gelmiştir.Bu depremlerden hemen sonra Bayındırlık ve İskan Bakanlığı hasar tespit ekipleri hasar tespitine başlamış ve kısa sürede sonuçlandırılmıştır.Afet Konutlarının yapımına başlanması için gereken yasal süreç devam ederken 06.06.2005 tarihinde yine Karlıova merkezli 5.9 şiddetinde bir deprem daha olmuş ve yapılan bütün çalışmanın yenilenmesi zorunlu hale gelmiştir.

2-Bu tarihten sonra yapılan hasar tespit çalışmaları sonucunda Karlıova merkez ve köylerinde yaklaşık 2300 konutun ağır ve orta hasarlı olduğu tespit edilmiştir.Şahsıma isimsiz telefonlarla, isimsiz dilekçelerle yapılan ihbarlar ve bizzat ilçe merkezinde ve köylerde yaptığım incelemeler sonucu hasar tespitinin sağlıklı bir biçimde yapılmadığı kanatine ulaştım.Bu kanaate istinaden, Bayındırlık ve İskan Baknlığı'ndan Muhakkik Heyet talep ettim. Gerekçelerimi yerinde bulan Bakanlık Muhakkik Heyet görevlendirmeyi uygun bulmuştur.

3-Muhakkik heyetin Karlıova merkez ve köylerindeki tiziz çalışması sonucu ağır ve orta hasarlı konut sayısı 775 olarak tespit edilmiştir.

4-Bu rakam bir önceki hasar tespitinin yaklaşık olarak 1500 adet altındadır. Hak sahibi vasfı taşımadan değişik yollardan hak sahibi olan bu 1500 kişiye konut yapılmasının devletimize maliyeti ise bugünkü rakamlarla 30 triyon liradır.

5-Hürriyet Gazetesi kaynaklı haberde sadece Sayın Milletvekilinin söyledikleri yer almaktadır. Sayın vekil haber metninde geçen sözleri benim "ben hayatımda bu kadar yolsuzluğun, bu kadar usulsüzlüğün, bu kadar adam kayırmanın yapıldığı bir yer görmedim, cep telefonuma ve makam telefonuma bu yolsuzluklarla ilgili her gün onlarca isimsiz telefon gelmektedir.Devletin 100 trilyonun çarçur edilmesine seyirci kalmak benim memuriyet anlayışıma yakışmaz" sözlerime istinaden söylemiştir.

6-Sayın vekilin haberde yer alan sözlerinden sonra sessiz kalmamın iki nedeni bulunmaktadır. Birincisi;almış olduğum devlet terbiyesi ve mülki idare geleneklerinin TBMM'nin bir üyesi ile basının ve halkın önünde bir ağız münakaşasına girmemi engellemesi, ikincisi ise yolsuzluk yapıldığını haykıran bir kaymakamın sözlerinin bu şekilde karşılık bulmasının bende yarattığı şaşkınlıkır.

7- Türkiye'deki afet mevzuatından bir parça haberdar olan herkes bilir ki afetlerden sonra hasar tespit yapma yetkisi Bayındırlık ve İskan Bakanlığının'dır. Kaymakamlar bu konuda ne bir yetkiye ne de bunu yaptıracak personele sahip değildir.

Saygılarımla.

Erkan Çapar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber