Evde Sağlık Hizmetleri, yatağa mahkum çocukları sünnet ettirdi

Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirildiği günden bu yana evde yatağa mahkum insanların dertlerine deva olan Evde Sağlık Hizmetleri, bu kez yatalak çocukların imdadına yetişti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Temmuz 2012 10:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'da, daha önce sünnet sevinci yaşayamayan 8 engelli çocuk için toplu sünnet töreni düzenlendi. Çocuklar kadar aileleri de büyük mutluluk yaşadı.

Bursa Evde Sağlık Hizmetleri tarafından Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile gerçekleştirilen sünnet töreni, Merinos Tren İstasyonu'nda yapıldı. Törene, Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Resul Özbek, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Dr. Sunay Özkul, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Muhsin Özlükurt ile engelli çocukların aileleri katıldı.

Sağlık Müdürü Dr. Özcün Akan, Türkiye'nin, birçok hizmet alanında olduğu gibi sağlıkta da model alma değil dünyaya model olma noktasına geldiğini söyledi. Evde Sağlık Hizmetleri'nin de gönüllülük esasına göre yürütüldüğünü belirten Dr. Akan, emeğe geçen herkese teşekkür etti.

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Resul Özbek ise Evde Sağlık Hizmetleri'nin, 2010 yılından bu yana Bursa'da 25 istasyonda 138 gönüllü tarafından verildiğini ifade etti. Şimdiye kadar 7 bin 746 hastaya hizmet verildiğini belirten Dr. Özbek, hali hazırda 4 bin 518 hastanın bu hizmetleri almaya devam ettiğini kaydetti.

Hastaneye ya da sağlık ocağına gidemeyen yatağa bağlı hastalara sağlık hizmeti sunulduğuna dikkat çeken Özbek, şu bilgileri verdi: ?Tedavileri ilgili uzmanlarca düzenlenmiş kişilerin, rehabilitasyon dahil tedavilerinin düzenlenmesi, raporlarının takibi, tetkiklerinin yaptırılması, konsültasyon gerektiğinde ilgili hastanelere taşınması ve tekrar geri nakli gibi bir çok hizmetin yanında sünnet, berber, kuaför gibi kişisel bakım hizmetleri de veriliyor. 138 personelimizin, yönetmeliklerin dışında kendilerinden de çok şey katarak gerçekleştirdikleri bir hizmet olarak yürütülmektedir.?

Kas hastalığı bulunan çocuğu Muhammed'i sünnet ettirmenin mutluluğunu yaşayan Hülya Narin, duygularını şöyle ifade etti: ?Bugün sünnet yapıldı ve şimdi törenler yapılıyor. Gerçekten çok mutluyuz. Böyle bir imkan tanıdıkları için Allah razı olsun.?

Zeynep Delioğlu ise hidrosepalin adı verilen hastalığa sahip oğlu Abdullah'ın çok büyük sevinç yaşadığını belirterek, ?Çok mutluyuz. Yardımlarından dolayı herkese teşekkür ediyorum. Çok güzel geçiyor şu an ve çocuğumuz çok mutlu oldu.? dedi.

Oğlunu sünnet ettirmenin mutluluğunu yaşayan Perihan Kalın, kendilerini arayan Evde Sağlık Hizmetleri ekiplerine hemen ?evet' dediklerini belirterek, yetkililere teşekkür etti. Oğlu Yusuf Doğan'ı sünnet ettiren Nezahat İbiş ise şunları kaydetti: ?Evde Sağlık Hizmetleri'nden telefon açtılar. Sünnet yaptırmadıysanız yaptıralım' dediler. Biz de yaptırmamıştık, kabul ettik. Çok güzel oldu. Teşekkür ederim. Oğlum yürüyemiyor, oturamıyor, konuşamıyor. Gerçekten teşekkür ederim.?

Epilepsi hastası oğlu Enes'in, 13 yaşına gelmesine rağmen sünnet ettirmediklerini belirten Fatma Kuru da ?Oğlum 13 yaşına gelmişti ama karar verememiştik, onların sayesinde yaptırdık. Sünnet yapıldı. Onlara teşekkür ediyorum. Evde Sağlık Hizmeti bence çok iyi bir hizmet. Ben 1,5 senedir yararlanıyorum ve çok memnunum.? diye konuştu. Program kapsamında pasta kesildi ve Kur'an okutuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber