Hırsızlık yapacak kadınları, hedeflenen mahallelere lüks araçlarla bırakmışlar

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Müdürlüğü'nce, suç örgütüne yönelik 8 ilde eş zamanlı yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 103 zanlıdan 55'i tutuklandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Temmuz 2012 10:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Örgüt üyesi erkeklerin dikkat çekmemek için hırsızlık yapacak olan kadınları mahallelere lüks araçlarla saat 10:00 ile 15:00 baatleri arasında bıraktıkları, olay sonrası yine bu araçlarla alıdıkları belirlendi. Kadınların yakalanmaları halinde ise suçu yanlarındaki çocuklara attıkları ortaya çıktı.

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünce, 10 Temmuz Salı günü saabah 05:00'de başta Eskişehir olmak üzere Ankara, İstanbul, Bursa, Kocaeli, Afyonkarahisar, Kırıkkale ve Yalova`da suç örgütüne yönelik eş zamanlı operasyon yaptı. 600 polisin katıldığı ve olayla ilgili daha önceden 10 kişinin cezaevinde olduğu operasyonda 93 kişi gözaltına alındı. Operasyonda, 5 adet silah, yüklü miktarda çalıntı ziynet eşyası, hırsızlık olayında kullanılan lüks otomobiller, diz üstü bilgisayarlar, değerli saatler ve çeşitli çalıntı eşyalar ele geçirildi. Emniyetteki ifadelerinin ardından adli makamlara sevk edilen 93 şüpheliden 55'i tutuklanarak cezaevine gönderildi. Böylelikle olayla ilgili tutuklanan şüpheli sayısı 65'e çıktı.

Başarılı geçen operasyonla ilgili ilginç detaylarda ortaya çıktı. Alınan bilgiye göre, örgütün hırsızlık olaylarında dikkat çekmemek iyi giyimli, genç ve çocuklu kadınları kullandıkları, hırsızlık olayından elde edilen paralarlaerkeklerin lüks araç aldığı belirlendi. Evlerdeki hırsızlık olaylarını hafta içi gündüz 10.00 ile 15.30 saatleri arasında gerçekleştiren örgütün olayı gerçekleştirecekleri mahallelinin durumuna göre giyindikleri kaydedildi. Örgüt üyesi erkeklerin hırsızlık olayını yapacak olan kadınları hırsızlıktan kazandıkları paralarla aldıkları lüks araçlarla mahellelere getirerek bıraktıkları, olayı gerçekleştirdikten sonra yine lüks araçlarla aldıkları, kadınların yakalanması halinde ise suçu yanlarında bulunan küçük yaştaki çocukların üstlendiği belirtildi. Kadınların hedef seçtikleri mahallelere uygun olarak giyindiği, bu nedenle çantalarında eşarp ve değişik giysileri yanlarında bulundurduğu tespit edildi. Hırsızlık için giden kadınların iyi giyimli olarak evlerin kapıların çaldığı ve kimsenin olmaması halinde sert plastik kart, tel toka ve tornavida ile kapılar açarak içeriye girdikleri vurgulandı. Şüphelilerin hırsızlık sırasında iz bırakmamak için, ellere çorap giymek suretiyle kapı açma ve ikamet aramalarını yapdığı, ikamet içinde bir dağınıklık bırakmadığı, bu nedenle olayların aydınlatılmasında zorluk yaşandığı belirtildi.

Eskişehir İl Emniyet Müdür Vekili Mustafa Özefe, sözkonusu operasyonun başarıyla sonuçlandığını, ancak suç ve suçlularla mücadelelerinin devam etiğini söyledi. Hırsızlık olayları ile mücadelede vatandaşlara da bir takım görevler düştüğünü belirten Müdür Vekili Özefe, "İkamet kapıları mutlaka kilitlenmeli, apartman veya site girişlerine güvenlik kamerası takılmalı, ikamet zillerinin çalması sonrası gelen şahsın kim olduğu bilinmeden apartman kapıları açılmamalı, yaşadığımız yerlerde komşuluk ilişkilerine dikkat ederek, gelen giden konusunda duyarlı olunması gibi basit önlemlerin hırsızlık ve benzeri olumsuzlukların yaşanmamasında önemli rol oynayacağı gerçektir." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber