Arınç, ZİÇEV Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin temelini attı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Vakıfbank'ın desteğiyle Manisa'da yaptırılacak olan Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Yatılı Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin temelini attı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Temmuz 2012 15:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Töreninde konuşan Arınç, böyle bir tesise olan ihtiyacın ne kadar acil ve önemli olduğunu, aile dostları ve Zihinsel Engellileri Koruma Derneği kurucularından Müyesser Gürel'den öğrendiğini söyledi.

Türkiye'de zihinsel engelli çocuğa sahip anne ve babaların, vefat ettiklerinde çocuklarının ne olacağını sorduğunu, Gürel'in ısrarlı takibiyle bu konu üzerinde çalıştıklarını belirten Arınç, Vakıfbank yönetiminin de gündemine almasıyla ZİÇEV çatısı altında bu merkezin yapılmasının gerçeğe dönüştüğünü söyledi. Vakıfbank'ın konuya olumlu baktığını, bu sayede 25 kız ve 25 erkek öğrenci kapasiteli merkezin inşaatının yıl sonunda tamamlanmasının planlandığını aktaran Başbakan Yardımcısı Arınç, şunları kaydetti: ?Biz bir vakıf medeniyetinin çocuklarıyız. Vakıfbank'ın sermayesinde, vakıfların payı var. Vakıflar sadece insana değil, bütün mahlukata hizmet için kurulmuş. Ayakları kırık olduğu için göç edemeyen hayvanlar için bile vakıflar kurulduğunu biliyoruz. Son zamanlarda 'sosyal sorumluluk' diyorlar. Her kurum, sosyal sorumluluk açısından güzel şeyler yapıyor. Manisa, bu konuda çok zengin illerimizden birisidir. Bugüne kadar 140 civarında eğitim tesisi, okul ve yurt yapıldığını biliyorum. Bugün bu hayırlı hizmetle Vakıfbank, kârına daha çok kâr ekleyecek, herkesin takdirini, alkışını kazanacak, daha bereketli, daha faydalı, daha büyük olsun diye dua edilecek hayırlı bir iş yaptı. Bu imkanların daha fazlasına sahip olup bu işleri düşünmez olanlar da vardır. Bunun bir hizmet örneği olarak tüm Türkiye'de itibarlı bir vazife olarak karşılanacağını düşünüyorum. Türkiye'nin her yerinde bu tür müesseselere ihtiyaç var. Ben bunun örnek ve öncü olmasını diliyorum.?

Eğitimde feda edilecek tek bir kişi olmadığını belirten Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz de Vakıfbank'a, zihinsel engelli çocukların eğitimine verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Vakıfbank Genel Müdürü Süleyman Kalkan ise sosyal sorumluluk projeleriyle öne çıkan bir kuruluş olduklarını belirterek, Manisa'da attıkları bu temelle yaptırdıkları okul sayısının 28'e çıkacağını bildirdi. Vakıflarının ülke genelinde 2 bin zihinsel engelli çocuğa eğitim ve rehabilitasyon hizmeti verdiğini söyleyen Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkanı Halil Aydoğan, Manisa'da yaptırılan bakımevi ve rehabilitasyon merkezinin, alanında Türkiye'nin en iyilerinden biri olacağını ifade etti.

Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Arınç ve beraberindekiler, ZİÇEV Yatılı Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin temelini birlikte attı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber