Başkan Gökçek'ten Bala'ya 7 proje müjdesi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 21. Bala Hasat, Kültür ve Alçıtaşı Festivali'nin açılışına katıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Temmuz 2012 11:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Melih Gökçek, ilçede bir yıl içerisinde gerçekleştirilecek 7 ayrı projenin müjdesini verdi.

Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Bala Belediyesi tarafından düzenlenen Festival Alanı'na, Bala Belediye Başkanı İbrahim Gürbüz ile birlikte giren Başkan Gökçek'e ilçeliler yoğun sevgi gösterilerinde bulundular. Balalıların alkışları arasında konuşmasına başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, yapılacak 7 ayrı çalışmayı, kanal çalışmalarının tamamlanması, festival alanının üstünün kapatılması, Bala'ya iki giriş yolunun orta refüjlerinin ağaçlandırılması, ilçeye hanım lokali, düğün salonu ve motokros yarışları için 3 ayrı pistin yapılması ile Kesikköprü'ye yepyeni tesislerin kazandırılması olarak açıkladı.

Alışveriş ve yiyecek stantları, çeşitli gösteriler ve sanatçıların konserleriyle renklenen festivalde konuşan Başkan Gökçek, ?Bir Belediye Başkanı kürsüye çıktığında, ?Bala'ya bu sene ne yapılacak?' diye öğrenmek istersiniz herhalde. Dikkat ederseniz Bala'nın kenar bölgelerinden başlayarak, merkezine doğru kanal işleri başladı ve süratle ilerliyor. Bu yıl içerisinde yağmur suyu ve kanal işlerini merkezde tamamen bitireceğiz. Ayrıca, kaldırımlarınız çok eskidiği için o kaldırımları kaldırıp, yerlerine güzel kaldırımlar koyacağız. Sonunda da inşallah asfaltımızı atıp, Bala'nın ana bulvarını ve ana caddesini en güzel hale getireceğiz.? dedi.

Festival Alanı'nın üstünün örtülmesi çalışmalarının da yapılacağını açıklayan Başkan Melih Gökçek, sözlerine şöyle devam etti: ?Üçüncü yapacağımız iş ise; Bala'nın iki taraftan girişlerinde orta refüjler yapıldı, buralar çok bozkır halde duruyor. Allah nasip ederse, bu Ekim ve Kasım ayında oraya yeni ağaçlar getiriyoruz. Dolayısıyla Bala'ya bundan sonra güzel ağaçların arasından girilecek. Bu da bu yıl içerisinde bitirilecek. Hanımlara daha önce söz vermiştik, ?hanım lokali' için. Şenbaba Apartmanı'nın altında iki daireyi inşallah bir aya kalmaz hizmetinize açarız. Böylece hanımlar lokalimizi de Balamız kazanmış olur.?

MOTOKROS İÇİN 3 AYRI PİST YAPILACAK

En büyük müjdesinin motokros alanına ilişkin olduğunu ifade eden Başkan Gökçek, yapılacak olan motokros alanının haritasını göstererek, ?Biz istiyoruz ki Bala turistik açıdan biraz hareketlensin, gelen giden çoğalsın. Kısmet olursa Tor mevkiine yani daha önce festivalleri yaptığınız yere motokros için 3 ayrı pist yapacağız. Onlara da bu yıl başlayacağız ve bitireceğiz. Gelecek sene Ankara'nın bütün motor sporları burada yapılacak, o da size önemli bir ekonomik katkı sağlayacak. Bu da beşinci çalışmamız olacak? diye konuştu.

İlçelilerin ?düğün salonu isteklerine' de Başkan İbrahim Gürbüz'den bilgi alarak bu sene içerisinde tamamlanacağını söyleyen Başkan Gökçek, Kesikköprü'deki mevcut tesislerin, Başkent Ankara'ya su getirilmesi sırasında kaldırıldığını hatırlatarak, ?Hem o tesisleri de hem de çocuklarımızın kamplarını oraya önümüzdeki yıl yapmak istiyoruz. Bu kadar söz yeter herhalde. Yaptık mı, yapmadık mı, gelecek sene göreceksiniz? dedi. Konuşmasının ardından festival anısına İbrahim Gürbüz tarafından takdim edilen özel bir hediyeyi de kabul eden Başkan Gökçek, vatandaşların fotoğraf çektirme taleplerini geri çevirmeyerek, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber