Telekom Oger'in oluyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2005 10:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Telekom'un satışına ilişkin ihale sonucu Bakanlar Kurulu tarafından dün onaylandı. Onaylanan karar şimdi de Danıştay'a gidecek.

Türk Telekom'un özelleştirmesi ayrı bir yasayla düzenlendiği için onay işlemi diğer özelleştirmelerden farklı olarak Bakanlar Kurulu'nun yetkisinde bulunuyordu. Diğer özelleştirmelerde onayı Özelleştirme Yüksek Kurulu veriyor.

6 milyar 550 milyon dolarlık fiyatla Lübnan'ın öldürülen Başbakan'ı Refik Hariri'nin şirketi Oger Telecom'un başım çektiği konsorsiyuma yapılan safaş için Bakanlar Kurulu'nda bir tartışma yaşanmadı. Kabine üyeleri sözkonusu kararın alfana imza atmakta tereddüt etmedi.

Çiçek'in açıklaması heyecan yarattı

Kabine'deki hızlı karar alma süreci, toplantı sonrası kısa süren bir heyecan da yarattı. Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek'e "Türk Telekom konusu Bakanlar Kurulu'nda gündeme geldi mi?" diye soruldu. Soruyu "Tartışıldı mı?" şeklinde algılayan Çiçek "Hayır gelmedi" diye yanıt verdi. Bu yanıt önce "Türk Telekom'un satışı onaylanmadı" şeklinde algılandı. Ancak Başbakanlık yetkilileri sözkonusu onayın verildiğim belirtti.

Prosedüre göre Bakanlar Kurulu onayının ardından şimdi karar Danıştay'a gidecek. Danıştay'dan Telekomünikasyon Kurumu ile alıcı grup arasında imzalanan imtiyaz sözleşmesi için görüş istenecek. Danıştay'ın 60 günlük yasal sürede görüş bildirmesi gerekiyor. Görüşün ardından imtiyaz sözleşmesine son şekli verilecek. İmtiyaz sözleşmesi hazır olunca ÖIB ile alıcı şirket arasında hisse satış sözleşmesi imzalanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber