Güneydoğu'nun pide geleneği kilo almayı tetikliyor

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Diyetisyeni Sezen Ballı, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde pide kültürünün çok yaygın olduğunu, bu durumun kilo aldırdığını söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Temmuz 2012 23:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ballı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, piyasada satılan zayıflama haplarını bir diyetisyen olarak doğru bulmadığını belirtti.

Zayıflamanın tamamen beslenmeyle alakalı bir konu olduğunu aktaran Ballı, vatandaşların uygulanan diyet sırasında beslenmelerine de dikkat etmesi gerektiğini ifade etti.

"Şok ve kısa diyetleri" önermediklerini anlatan Ballı, "Şok diyetleri önermiyoruz. Doğru beslenmeyi bir yaşam biçimi haline getirmeliyiz. Kısa sürede verilen kilolar kısa sürede geri alınıyor. Metabolizma bozuluyor ve daha fazla kilo alınıyor. Bunları da önermiyoruz. Vatandaşların tatilini de düşünerek diyetlerini bir yıla göre ayarlamaları gerekiyor. Çok kısıtlı diyetlerden de yana değiliz" diye konuştu.

-"Pide kültürü, kilo aldırıyor"

"Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde pide kültürü çok yaygın, bu durum kilo aldırıyor" diyen Ballı, aslında fırın kültürüne karşı olmadıklarını hatta fırın yemeklerini önemsediklerini dile getirdi.

Bunların yanı sıra ekmek tüketiminin önemli olduğunu aktaran Ballı,

"Vatandaşlarımızın kepek ekmeğini tercih etmesi gerekiyor. Fırına verdikleri biber, domates veya patlıcan yemeğinde herhangi bir sıkıntı yok. Bu yemeklerle birlikte pide değil de kepekli ekmeği de tercih etmeleri gerekmektedir. Yemekte sıkıntımız yok ama ekmeği abartmamak gerekiyor" şeklinde konuştu.

Ev kadınlarını, bir araya geldikleri ve genellikle unlu mamuller tükettikleri "günler"de yeme ve içmelerine dikkat etmesi konusunda uyaran Ballı, "Ev hanımlarının kilo almalarında kadın günlerinin çok etkisi var. Özellikle sebze yemeklerine ağırlık vermeleri lazım. Böreklerin peynirli ürünlerin yapılması gerekiyor. Ayrıca ev hanımlarına zamanları çok olduğu için egzersizi de artırmalarını öneriyoruz" dedi.

Muhabir: Hakan Furkan

yayıncı: Bilal Yakınbaş

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber