Taş ocaklarında 97 çuval patlayıcı!

Kırklareli'ndeki taş ocaklarından yapılan denetimlerde, 97 çuval amonyum nitrat patlayıcı ile 40 kilo dinamitin, kağıt üstünde kullanıldı gösterildiği ancak depolarda saklandığı ortaya çıktı.

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 16 Temmuz 2012 08:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Savaş AKIN

Kırklareli'nin Beypınar Köyü'nde faaliyet gösteren Kumyol Yapı ve Plastik isimli şirkete ait ait taş ocağında inceleme yapan ekipler, çevrede bulunan gübre çuvallarından şüphelendi. Detaylı aramalar sonucunda bir depoda 12 çuval halinde 300 kilo ANFO, 85 çuval toplam 4 bin 485 kilo amonyum nitrat ve 40 kilogram dinamit ele geçirildi. Bu patlayıcının kağıt üzeride taş ocağından kullanıldığı gösterildiği halde kullanılmadan depoda saklandığı ortaya çıktı. Patlayıcının alındığı gün patlatıldığına dair firmanın ateşleyicisi ve firmanın sahibi olan M.K. tarafından raporun tanzim edilerek bildirildiği de tespit edildi.

İmha edilecek

İncelemeler sıklaştırılırken, Demirköy'de Balıkçı barınağı yapım işini alan Yazıcıoğlu Nakliyat isimli şirkete ait taş ocağında ocakta tuvalet ve banyo olarak kullanılan yerde yaklaşık 2 ton ANFO isimli patlayıcı ele geçirildi. Firmanın ateşleyicisi C.Ö. ile Ş.Ö. göz altına alınırken, şirketin patlayıcı madde kullanma ve ateşleyici belgeleri de iptal edildi. Her iki taş ocağından ele geçen toplam 6 bin 485 kilo patlayıcı imha edilmek üzere yasal depoya teslim edildi. Taş ocaklarından çıkan patlayıcılar, istihbarat birimlerini de harekete geçirdi. Patlayıcı maddelerin terör örgütlerinin eline geçmiş olma ihtimali de mercek altına alındı. Cebeci'de 16 taş ocağının bulunduğuöğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber