'Okullar Hayat Olsun Projesi' Samsun'da uygulanıyor

Okullar Hayat Olsun Projesi, Samsun'da uygulanmaya devam ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Temmuz 2012 15:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Proje ile Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak faaliyet gösteren okulların, eğitim öğretim saatleri dışında, dinlenme aktivitelerine imkan veren güvenli alanlar haline dönüştürülmesi amaçlanıyor.

Bu amaçla, okulların hafta sonlarında ve yaz aylarında dersliklerinin, kütüphanelerinin, bilgi teknolojileri sınıflarının, çok amaçlı salonlarının, konferans salonlarının, spor salonlarının ve okul bahçelerinin belediyelerle işbirliği yapılarak velilerin, mahallelinin ve çevrenin hizmetine açılması, okulların öğrenciler ve yetişkinler için birer hayat boyu öğrenme merkezi haline dönüştürülmesi hedefleniyor.

Okullar Hayat Olsun İl Yürütme Kurulu, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Kadri Bektaş başkanlığında, Samsun Sosyal Bilimler Lisesi toplantı salonunda toplandı. Projeden sorumlu ilçe yürütme kurullarında yer alan ilçe milli eğitim şube müdürleri, belediye temsilcileri ve ilde yer alan sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı toplantıda bir sunum yapan Projeden Sorumlu İl Milli Eğitim Şube Müdürü Kadri Bektaş, şu ana kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. İlçelerde yapılan örnek çalışmalara değinen Şube Müdürü Bektaş, ilk adımların atıldığı Samsun'da bu projede de halkın desteğiyle başarılı olacaklarını belirtti.

Söz alan ilçe milli eğitim şube müdürleri, ilçelerinde yapılan çalışmaları anlatarak, kendilerine destek olan belediye başkanlıklarına teşekkür etti. Belediyeler adına söz alan katılımcılar, her konuda okullara destek olmaya çalıştıklarını, bu konuda kendilerine gelen talepleri değerlendireceklerini, eğitimin yanında olduklarını ifade etti. Henüz protokol imzalamayan belediyeler adına ise eğitim camiası ve okulların her türlü işbirliği ve yardım taleplerine olumlu cevap verildiği ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber