Hayırsever iş adamı Türkkan adına yurt

Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Özkonak beldesine, hayırsever iş adamı merhum Hacı Halil Türkkan adına oğulları tarafından yaptırılacak olan orta öğretim kız öğrenci yurdunun temeli, düzenlenen törenle atıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2012 11:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özkonak Yavuz Selim Lisesi'ne entegre olarak yapılacak olan 240 kişilik kız yurdunun temel atma törenine Vali Abdurrahman Savaş, Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, Avanos Kaymakamı Aylin Kırcı Duman, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, Avanos Milli Eğitim Müdürü Muammer Alkan, Özkonak Belediye Başkanı Osman Kutay, Halil Türkkan'ın oğulları Oğuz ve Cem Türkkan ile yeğeni Sinan Türkkan katıldı.

Programda konuşan Vali Savaş, bu sene uygulamaya geçen 12 yıl zorunlu eğitime il olarak hazır olduklarını, eksikleri olmasına rağmen hayırseverler sayesinde kendilerini yalnız hissetmediklerini söyledi. Halil Türkkan'ın eğitim alanında çok önemli hayırları olduğunu belirten Vali Savaş, merhumun sadece memleketi Özkonak'ta değil, yaşadığı İstanbul'da da bir çok okul, yurt ve spor salonu yaptırdığını kaydetti.

Türkiye'de, Batı ülkelerinden farklı olarak eğitim alanında devlet-millet kaynaşmasının görüldüğünü ifade eden Savaş, Nevşehirli hayırseverlerin de eğitime büyük katkıları olduğunu, Nevşehir Üniversitesi'nde var olan binaların yaklaşık yüzde 80'inin hayırsever katkısıyla yapıldığını belirtti.

Halil Türkkan'ın oğlu Oğuz Türkkan da babalarının memleketi Özkonak'a her fırsatta okul yurt gibi yatırımlar yapmaya gayret ettiğini vurguladı. Babalarının üstlendiği misyonu kendilerinin de devam ettirmeye çalışacaklarını kaydeden Türkkan, "Babamız tam bir milliyetçiydi. Özkonak'a her zaman bir şeyler kazandırma peşinde oldu. Sadece buraya değil, babamız İstanbul'un farklı semtlerine de birçok eğitim alanında hayırlar yaptı. Babamın en son isteği bugün temelini atacağımız yurttu. Onu çok yapmak istiyordu ama göremedi. Yaklaşık 1 ay önce vefat etti. Biz de onun bu isteğini, ertelemeden hayata geçirdik." dedi. Konuşmaların ardından, Vali Savaş ve Özkonak Belediye Başkanı Kutay, yurt binası yapımının protokolünü imzaladı.

Protokolün imzalanmasından sonra Türkkan ailesine Vali Savaş, Avanos Kaymakamı Duman ve Başkan Kutay ayrı ayrı plaket verdi. Temel atma töreninden sonra, Halil Türkkan'ın oğulları Oğuz ve Cem Türkkan, Nevşehir'e gelerek Vali Abdurrahman Savaş'ı makamında ziyaret etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber