Yol yapım çalışmaları turizcilerin kâbusu oldu

Mersin Turizm İşletmecileri Derneği (MERTİD) Başkanı Murat Demir, turizm sezonunun en yoğun günlerinde Mersin-Silifke arasındaki yol çalışmalarının sektörün kâbusu haline geldiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2012 12:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışmalar nedeniyle kilitlenen trafik yüzünden Mersin-Silifke arasının 4 saatte kat edildiğini vurgulayan Demir, her an rezervasyon iptallerinin başlayabileceğini ifade etti.

Yol çalışmalarının turizm sezonunun ortasında yapılmasını anlayamadıklarını belirten Demir, ?Turistler trafik çilesi yüzünden haklı olarak tepki gösteriyor. Otelcilerimiz, gıda ihtiyaçlarının karşılanmasından, havaalanı servislerine kadar bir çok konuda büyük aksaklıklar yaşıyor. Hafta sonları yazlıkçıların ve günü birlik turistlerin de karayoluna çıkmasıyla otellerden şehir merkezine ulaşım imkansız hale geliyor.? diye konuştu.

Ulaşım sorunu nedeniyle turistlerden gelen yoğun şikayetlerin giderek arttığını ifade eden Demir, sorunun devam etmesi durumunda otellerde rezervasyon iptallerinin başlamasından endişe ettiklerini kaydetti. Altyapı çalışmalarında turizmin göz ardı edildiğini anlatan Demir, ?Planlama ve koordinasyon eksikliklerinin sezona ne kadar büyük bir darbe vurduğunu görebilirsiniz.? ifadelerini kullandı.

Turizm bölgelerinde sezon devam ederken yapılan inşaatlara da tepki gösteren Demir şöyle devam etti: ?Birçok yerde, turizm sezonu içinde, inşaat yapımına da çok sıkı düzenlemeler getirilmekte. Tatile dinlenmeye gelmiş insanların, beton mikserleri, hafriyat, ağır kamyonlarla rahatsız edilmemesi, ses, görüntü kirliliği ve toz toprakla karşılaşmaması için inşaatların durdurulması yönünde kararlar alınmış. Kentimizde ise bu durum tam tersi şekilde işliyor. İnşaatlar yaz dönemi daha da artıyor. Eğer, Mersin'e turizm kentidir diyorsak, en kısa sürede dünyada geçerli düzenlemeleri biz de uyarlamak zorundayız. Belediyelerimizin ve ilgili kurumlarımızın bu tarz çalışmalarda turizmcilerle bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunmasını istiyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber