Türk Hava Kurumu Üniversitesi adayları uçuracak

Türkiye'nin ilk havacılık ve uzay üniversitesi olan Türk Hava Kurumu Üniversitesi 18 Temmuz-12 Ağustos tarihleri arasında yapılacak 'Tanıtım Günleri' etkinliğinde adaylara havadan şehir turu yaptıracak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2012 12:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Hava Kurumu Üniversitesi Türkkuşu Kampüsü'nde ve Türk Hava Kurumu Genel Merkezi'de yapılacak 'Tanıtım Günleri' etkinliğine gelen adayların tamamı uçuşa katılabilecek. Konuyla ilgili açıklama yapan Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, Türkiye'de ve dünyada, havacılık alanında yetkin ve kendine güvenen, çok boyutlu ve bağımsız düşünce yeteneği ile donatılmış, toplumsal sorumluluk bilincine sahip öğrenciler yetiştirmek için yola çıktıklarını belirtti.

Geçen yıl ilk kez öğretime başladıklarını hatırlatan Prof. Dr. Ban, "LYS'de ilk 10 bine giren öğrenciler bizi tercih ederek, bizlere olan güvenlerini ortaya koydular. Arkamızda 87 yıllık Türk Hava Kurumu'nin teknik altyapı ve donanımını alarak yola çıktık. Genel Başkanımız Osman Yıldırım'ın büyük desteği sayesinde de bugün Türkiye'nin vakıf üniversiteleri arasında ilk 10'a girmeyi başardık. Bilim ve teknolojik gelişmelere ve üretilen bilgilerin topluma yayılmasına katkıda bulunmak üzere Türk Hava Kurumu Üniversitesi ulusal ve uluslararası düzeyde bir referans noktası olmuş ve daha ileri düzeye ulaşmayı hedeflemektedir. Geçtiğimiz yıl sadece Pilotaj ve Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği bölümlerine öğrenci almıştık. Bu yıl 4 fakülte 7 bölümle öğrencilerimizi bekliyoruz. Ayrıca İzmir ve Ankara olmak üzere 2 meslek yüksek okulumuzda bulunmaktadır. Üniversitemizin internet sitesinden ve üniversitemizde kurduğumuz tanıtım ofisinden çok daha fazla bilgiye ulaşabilirler.? diye konuştu.

Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nin öğrenci danışmanları ve öğretim üyeleri 18 Temmuz'da başlayıp 12 Ağustos'a kadar devam edecek 'Tanıtım Günleri' etkinliği kapsamında öğrencilerin her türlü sorularını cevaplandıracak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber