Seyhan Belediyesi sokak hayvanlarına sahip çıkıyor

Adana'nın merkez ilçesi Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, ?yaradılanı severiz, yaradandan ötürü' felsefesiyle hareket ettiklerini belirterek, sokak hayvanlarının her türlü sağlık, beslenme ve barınma ihtiyaçlarını gidermek için büyük hassasiyet gösterdiklerini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2012 13:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkan Öztürk, sokak hayvanlarının yaşam koşullarının iyileştirilmesiyle ilgili çalışmalar çerçevesinde Türkiye'de ilk olan bir uygulamaya imza attıklarını hatırlattı. Kısa adı DOYKOT olan Seyhan Belediyesi Doğayı ve Yaşamı Koruma Timi'nin 8 kişilik ekibinin haftanın yedi günü mesai yaptığını belirten Belediye Başkanı Öztürk, ?Özel ekibimiz vatandaşlarımızdan gelen ihbarlar doğrultusunda sahipsiz sokak hayvanlarının yaşam koşullarının iyileştirilmesi çalışması yürütüyor. Hasta, yaralı, saldırgan sokak hayvanlarına müdahale eden ekibimiz mümkünse sahada gerekli tedavisini uyguluyor değilse hayvanları barınağa teslim ediyor.? diye konuştu.

?Seyhan Belediyesi olarak görevimiz olmamasına rağmen aylık 10 ton gıdayı kendi imkânlarımızla temin edip sahipsiz sokak hayvanlarının bulunduğu Hayvan Barınağı'na teslim ediyoruz? diyen Başkan Öztürk, ?Seyhan'da 6 noktada oluşturduğumuz ?Beslenme Odağı' ile sokak hayvanlarının su ve gıda ihtiyaçlarını karşılıyoruz.? şeklinde konuştu. Gönüllü hayvan severlerle eşgüdüm halinde çalışmaların yürütüldüğünü belirten Öztürk, ?Bu anlamda sokak hayvanlarının yaşam hakkı hususunda vatandaşlarımızı bilgilendirme çalışması yaptık. 2011 yılı içerisinde Bin 665 sokak hayvanına kuduz aşısı yapıldı. Aynı yıl içinde Bin 636 sokak köpeği hayvan barınağına teslim edildi.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber