'Anadolu'nun Önsüzü Erzurum' yerli ve yabancı turistlere Erzurum'u anlatacak

Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, şehrin kültürel, tarihi ve turistik değerlerini tanıtan, 'Anadolu'nun Önsözü Erzurum' isimli gezi kitabını yayımladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2012 14:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Kültür ve Turiz Müdürlüğü, şehri tanıtıcı broşür ve kitap çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Geçen yıl yayımlanan Erzurum tanıtım serisinin üçlemesinin de yer aldığı kültür ve turizm değerlerinin yer aldığı, 'Anadolu'nun Önsözü Erzurum' kitabında Erzurum tarihi, coğrafyası, aşıklık geleneği, masallar ve efsaneler ile arkeoloji müzesinin tanıtımı yer alıyor. İl Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Öztürk, söz konusu eserin bilimsel bir çalışma olmayıp yerli ve yabancı turistlere yönelik olduğunu ifade etti.

Erzurum'un kültür ve turizm değerlerinin teker teker el alınıp işlendiği özel broşür çalışmalarına ilave olarak özel fotoğraflarla desteklenen kitabın Anadolu kültürünün özeti olduğuna işaret eden Öztürk, "Uzman bir ekiple söz konusu kitabın içerik ve görsellerini hazırladık. Toplam 20 farklı kitapçıktan meydana getirdiğimiz eser Erzurum'un kültür ve turizm alanındaki potansiyelini ortaya koyması açısından önemli. Çünkü Erzurum kültürü aynı zamanda Anadolu kültürünün önemli kısımlarını bünyesinde barındırmak gibi bir zenginliğe sahip." diye konuştu.

Önceki üçlemede Erzurum'un tabyaları, barları, cirit, doğal güzellikleri, kaleleri, camileri, medreseleri, kış ve doğa sporları, el sanatları, sağlık turizmi, evleri, mutfağı,, hanları, hamamları, çarşıları, çeşmeleri türbeleri, kümbetleri, kiliseleri ve höyükleri yer almıştı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Öztürk, kitabın önümüzdeki günlerde İngilizce ve Rusça baskılarının da yapılacağını dile getirdi. Öztürk, ilk etapta bin 500 adet bastılan, 'Anadolu'nun Önsözü Erzurum'dan ülke genelindeki il halk kütüphanelerine, kültür ve turizm müdürlükleri ile şehre gelen yerli ve yabancı turistler ile misafirlere dağıtılacağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber